Na hlavný obsah

Löw má aj po nepresvedčivých výkonoch dôveru zväzu, Nationalelf povedie aj na ME

Na lavičke je od roku 2006.

Löw má aj po nepresvedčivých výkonoch dôveru zväzu, Nationalelf povedie aj na ME
Na snímke tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw. Foto: TASR/AP

Joachim Löw zostane na poste trénera nemeckej futbalovej reprezentácie, ktorá je známa aj pod prezývkou Nationalelf, a povedie ju na budúcoročných Majstrovstvách Európy (ME) vo futbale. Po pondelňajšom (30. 11.) rokovaní vo Frankfurte nad Mohanom mu vyjadrilo dôveru prezídium Nemeckého futbalového zväzu (DFB).

Šesťdesiatročný tréner je na lavičke Nemecka od roku 2006 a získal s ním titul na MS v roku 2014. Už viackrát však čelil veľkej kritike a naposledy sa ozvali hlasy za jeho odstúpenie po najhoršej prehre v súťažnom zápase v histórii. Tú Nemci utrpeli v záverečnom dueli 4. skupiny A-divízie Ligy národov, v Seville podľahli domácim Španielom 0:6.

O Löwovej budúcnosti sa malo rozhodnúť až v piatok 4. decembra na konferencii DFB, kde mal predniesť analýzu výkonov národného tímu od vypadnutia v skupinovej fáze MS 2018, no stalo sa tak už v pondelok po stretnutí s čelnými predstaviteľmi zväzu vrátane prezidenta Fritza Kellera a manažéra reprezentácie Olivera Bierhoffa.

Löw bude viesť tím aj v nadchádzajúcej kvalifikácii MS 2022 a počas budúcoročných majstrovstiev Európy, ktoré preložili pre pandémiu koronavírusu. Jeho kontrakt platí do svetového šampionátu v Katare. Informovala o tom agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport