Na hlavný obsah

NAKA zadržala pri protidrogovej akcii desať ľudí

Zaistila približne 650 gramov pervitínu.

Desať osôb zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) počas protidrogovej akcie s krycím názvom Vlek v Trenčianskom a Žilinskom samosprávnom kraji, informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Vykonali sme množstvo domových prehliadok vrátane skladových priestorov a vozidiel. Zaistili sme viac ako 650 gramov pervitínu, čo je približne 6 200 dávok v hodnote takmer 45 000 eur. Okrem toho sme zaistili aj desať dávok marihuany, desiatky tisíc eur v hotovosti, rôzne komponenty na výrobu drog, mobily a SIM karty, ale aj strelivo rôzneho kalibru,“ spresnil.

Vyšetrovateľ už obvinil šesť osôb z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti a nie je vylúčené, že padnú ďalšie obvinenia. Organizovaná skupina pôsobila najmä na území Trenčianskeho a Žilinského kraja, ale aj na iných miestach Slovenska.

Drogy mala vyrábať z prekurzorov neoprávnene zadovážených zo zahraničia, najmä z Českej a Poľskej republiky. Vyrobené drogy mali prechovávať a ďalej dodávať narkomanom alebo dílerom.

Slivka doplnil, že Okresný súd v Trenčíne rozhodne o ich väzbe v zákonom stanovenej lehote. V prípade dokázania viny im hrozí 15 až 20-ročné väzenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko