Na hlavný obsah

Súd predĺžil väzbu Bödörovi a ďalšiemu obvinenému v rámci akcie Dobytkár

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Súd predĺžil väzbu Bödörovi a ďalšiemu obvinenému v rámci akcie Dobytkár
Na ilustračnej snímke obvinený nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Foto: TASR

Nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi a podnikateľovi Petrovi Kubovi, ktorých zadržali v júli v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod názvom Dobytkár, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku predĺžil väzbu do apríla tohto roku.

„Sudca rozhodol, že predlžuje lehotu väzby u obvinených do 1. apríla 2021. Väzbu obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil,“ informovala TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinení podali proti nemu sťažnosti, o ktorých rozhodne Najvyšší súd (NS) SR. O väzobnom stíhaní Norberta Bödöra rozhodol NS SR pôvodne 9. júla a jeden deň na to zobral právoplatne do väzby aj Petra Kubu. Zadržali ich v rámci spomínanej akcie Dobytkár 3. júla.

Obvinení v rámci akcie a väzobne stíhaní sú aj finančník Martin Kvietik a bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraj Kožuch.

V rámci akcie Dobytkár NAKA obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko