Na hlavný obsah

Ako hráč bol legenda, ako tréner nepresvedčil. Lampard v Chelsea skončil

Nahradiť by ho mal niekdajší tréner PSG.

Ako hráč bol legenda, ako tréner nepresvedčil. Lampard v Chelsea skončil
Na snímke dnes už bývalý tréner FC Chelsea Frank Lampard. Foto: TASR/AP

Frank Lampard už nie je tréner futbalistov Chelsea Londýn po tom, ako ho v pondelok (25. 1.) vedenie anglického klubu odvolalo z funkcie. Jeho nástupcom by sa mal podľa zahraničných médií stať Nemec Thomas Tuchel, ktorý prednedávnom skončil svoje pôsobenie na lavičke Paríža St. Germain. Mužstvo by mohol viesť už v stredajšom (27. 1.) ligovom zápase proti Wolverhamptonu Wanderers.

„Bolo to ťažké rozhodnutie pre celý klub. S Frankom som mal perfektný, priamy vzťah. Má môj veľký rešpekt a obdiv. Do budúcnosti mu želám veľa úspechov,“ povedal majiteľ londýnskeho klubu Roman Abramovič.

Posledný zápas vo funkcii trénera Chelsea absolvoval Lampard v nedeľu v šestnásťfinále Pohára FA proti Lutonu Town, v ktorom favorit zvíťazil 3:1. V Premier League sa však tímu pod jeho vedením v uplynulých týždňoch nedarilo, po sérii zlých výsledkov kleslo až na 9. miesto tabuľky.

Lampard v minulosti dlhé roky hral za FC Chelsea, počas trinástich sezón absolvoval v klube 648 duelov a strelil v nich 211 gólov. Ako hráč sa podieľal na troch domácich tituloch (2004/2005, 2005/2006, 2009/2010), jednom celkovom triumfe v Lige majstrov (2011/2012) a jednom v Európskej lige (2012/2013).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport