Na hlavný obsah

Voľby by vo februári vyhral Pellegriniho Hlas-SD, druhá najsilnejšia je koaličná SaS

Výrazný prepad preferencií zaznamenala ĽSNS.

Voľby by vo februári vyhral Pellegriniho Hlas-SD, druhá najsilnejšia je koaličná SaS
Na snímke poslanci Národnej rady SR. Foto: TASR

Najväčší volebný zisk by v parlamentných voľbách zaznamenala strana Hlas-SD, ktorá by v aktuálnom prieskume volebných preferencií od agentúry AKO získala 25 % hlasov. Prieskum sa uskutočnil medzi 8. až 11. februárom 2021 na vzorke tisíc respondentov.

Ak by sa voľby konali počas najbližšieho víkendu (13. – 14. 2.) druhou za Hlasom-SD by bola koaličná strana SaS (15,1 %). Pred rokom najsilnejšie hnutie OĽANO by volilo 13,8 % opýtaných a nasledoval by ho opozičný Smer-SD s 8,5 %.

Podľa aktuálneho prieskumu by sa do parlamentu dostalo tiež mimoparlamentné Progresívne Slovensko so ziskom 7,2 % aj zvyšné koaličné strany Za ľudí a Sme rodina, obe s podporou tesne nad päť percent. Pred bránami národnej rady by zostalo mimoparlamentné KDH (4,9 %).

Výrazný prepad zaznamenala strana Kotlebovci – Ľudová strana naše Slovensko, ktorá si v prieskume pripísala len 3,8 %. Na výsledku strany sa podpísalo nedávne štiepenie a odchod poslancov okolo Milana Mazureka a Milana Uhríka. Odpovede respondentov, ktorí v prieskume odpovedali, že by volili stranu týchto odídených poslancov, agentúra zaradila medzi odpovede „neviem, koho by som išiel voliť“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko