Na hlavný obsah

Mestá a obce okresu Hlohovec končia s plošným testovaním, premiérovi poslali list

Nadchádzajúci víkend ho uskutočnia naposledy.

Mestá a obce okresu Hlohovec končia s plošným testovaním, premiérovi poslali list
Na ilustračnej snímke odberné miesto pre antigénové testovanie na koronavírus v Prešove. Foto: TASR

Samosprávy v okrese Hlohovec budú plošné testovanie na COVID-19 zabezpečovať počas nadchádzajúceho víkendu naposledy. Od 1. marca budú svoje kapacity sústreďovať len na testovanie, ktoré bude súvisieť s otváraním škôl a školských zariadení. Vyplýva to z listu, ktorý poslali primátori a starostovia predsedovi vlády Igorovi Matovičovi.

Skríningové testovanie širokej verejnosti majú podľa nich ďalej zabezpečovať mobilné odberové miesta zriadené ministerstvom zdravotníctva.

Predstavitelia miest a obcí okresu Hlohovec zároveň Matoviča žiadajú o zabezpečenie potrebných kapacít odberových miest pre obyvateľov okresu, ktorým štát určil povinnosť mať na cestu do a zo zamestnania a za inými službami potvrdenie o negatívnom výsledku testu. Žiadajú aj o dôslednú kontrolu vládou prijatých opatrení, ktorá je v kompetencii štátnych orgánov, ako aj o prehodnotenie covidového automatu.

„Je faktom, že doteraz prijaté opatrenia, vrátane plošného testovania obyvateľov, neprinášajú očakávaný výsledok. Sme presvedčení, že nastal čas na prehodnotenie spôsobu boja s pandémiou a efektívnejšie využitie kapacít samospráv,“ píše sa v liste, ktorý podpísali primátor Hlohovca Miroslav Kollár, primátorka Leopoldova Terézia Kavuliaková a ďalší starostovia a starostky obcí okresu Hlohovec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny