Na hlavný obsah

Tampa v repríze finále nedala šancu Dallasu, Washington sa vyšplhal na čelo divízie

Žiaden zo Slovákov nebodoval.

Tampa v repríze finále nedala šancu Dallasu, Washington sa vyšplhal na čelo divízie
Obranca Tampy Bay Erik Černák v súboji proti "hviezdam" z Dallasu. Foto: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay triumfovali v zápase zámorskej NHL v noci na nedeľu (28. 2.) doma nad Dallasom vysoko 5:0. Lightning predĺžili sériu víťazných zápasov na číslo štyri.

V repríze minulosezónneho finále Stanleyho pohára proti sebe nastúpili dvaja slovenskí obrancovia. Domáci Erik Černák päťkrát vystrelil na bránku, odohral vyše 21 minút. Jeho krajan Andrej Sekera bol na ľade vyše 13 minút a do štatistík si zapísal dva mínusové body. Brankár obhajcu titulu Tampy Andrej Vasilevskij zlikvidoval 20 striel Stars a zaznamenal druhý shutout za sebou, celkovo 23. v kariére.

Hráči Washingtonu v zostave so slovenskou dvojicou Zdeno Chára a Richard Pánik zvíťazili v sobotnom (27. 2.) dueli NHL na ľade New Jersey 5:2. Slávili druhý triumf za sebou a vyhupli sa na čelo tabuľky Východnej divízie. V ďalšom zápase uspela Philadelphia na ľade Buffala 3:0 aj vďaka brankárovi Brianovi Elliottovi, ktorý zlikvidoval všetkých 23 striel domácich a udržal si čisté konto.

Winnipeg zdolal Montreal 2:1 po predĺžení a natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy. O triumfe Jets rozhodol v prvej minúte predĺženia Paul Šťastný. Prihral mu Nikolaj Ehlers, ktorý otvoril aj skóre v druhej tretine. Oporou domáceho tímu bol brankár Connor Hellebuyck, ktorý zneškodnil 40 striel súpera. Canadiens stále čakajú na prvé víťazstvo pod novým trénerom Dominiqueom Ducharmem, celkovo ťahajú šnúru piatich prehier. Slovenský krídelník Tomáš Tatar nastúpil opäť v prvom útoku „Habs“, na ľade strávil 12 a pol minúty, vyslal jednu strelu.

Líder ligy z Toronta zvíťazil na ľade Edmontonu 4:0 a zastavil Oilers sériu piatich víťazných duelov. Brankár Maple Leafs Jack Campbell zaknihoval 30 úspešných zákrokov a získal tretí shutout v kariére.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport