Na hlavný obsah

Zvolen vyhral v Poprade po predĺžení, k titulu mu chýba jedno víťazstvo

Slovenským majstrom sa môže stať už v utorok.

Zvolen vyhral v Poprade po predĺžení, k titulu mu chýba jedno víťazstvo
Na snímke vľavo Jozef Tibenský, druhý zľava Václav Stupka (obaja HKM Zvolen), vpravo brankár Peter Hamerlík, dole Dominik Kramár (obaja HK Poprad) v treťom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy. Foto: TASR

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v pondelok 3. mája v treťom finále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Poprad 2:1 po predĺžení a v sérii vedú už 3:0. O zisku titulu môžu rozhodnúť už v utorok (4. 5.), keď je na popradskom ľade na programe štvrtý zápas. O triumfe Zvolenčanov rozhodol v 69. minúte kanadský obranca T. J. Melancon.

Do tretieho finálového duelu nastúpili oba tímy v oklieštených zostavách bez viacerých opôr. Hra bola preto z oboch strán veľmi opatrná. Viac sa do zakončenia pochopiteľne tlačili domáci, ktorý si zahrali dve presilové hry po sebe. Kombinácie prvej špeciálnej formácie Popradu ale gólom neskončili. V závere prvej tretiny si početnú výhodu vyskúšali aj Zvolenčania. Hamerlík v nej ale veľa práce nemal.

Druhá tretina mala vyrovnaný priebeh. Do vedenia šli najprv v 28. minúte hostia počas presilovej hry. McPhersonovu strieľanú prihrávku si domáci stečovali do vlastnej siete. O rovnovážny stav sa postaral popradský obranca Dalhuisen. Jeho nahodenie od modrej doplachtilo až za Rahmov chrbát. Zostávajúce minúty prostrednej časti veľa vzruchu nepriniesli.

Tretia tretina sa začala opatrne. Domáci si v nej hneď na začiatku zahrali presilovú hru, veľa toho ale nevymysleli. Postupom času mali mierne navrch Zvolenčania. Popradská lavička tŕpla najmä v samom závere. V 56. minúte putoval na lavicu hanby Preisinger a Hamerlík sa poriadne zapotil. Vo finálovej sérii sa preto už druhý raz predlžovalo.

V predĺžení sa hra kúskovala častými prerušeniami hry. Väčšiu snahu smerom dopredu síce vyvíjali „kamzíci“, ale rozhodnutie prišlo v 69. minúte z hokejky Melancona. Jeho strela z uhla preletela Hamerlíkovi ponad rameno – 1:2. Zvolen sa ujal vedenia 3:0 v sérii a od titulu ho delí jediné víťazstvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport