Na hlavný obsah

NAKA v rámci protidrogovej akcie od rána zasahovala v Seredi a okolí

Polícia obvinila 16 osôb.

NAKA v rámci protidrogovej akcie od rána zasahovala v Seredi a okolí
Na ilustračnej snímke injekčné striekačky zadržané po dvoch súbežných policajných záťahoch v meste Sereď a v obci Veľké Orvište pri Piešťanoch. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra v utorok (4. 5.) od skorého rána zasahovala v Seredi aj iných častiach Slovenska v rámci akcie s krycím názvom Venal 6. Informovala o tom hovorkyňa Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Vyšetrovateľ obvinil 16 osôb zo zločinu založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ uviedla Bárdyová. Viac informácií vzhľadom na prebiehajúce úkony neposkytla.

Prvá akcia s krycím názvom Venal zameraná proti takzvanej seredskej mafii sa uskutočnila v roku 2018, aktuálna má už poradové číslo šesť. Počas prvých štyroch akcií sa polícii podarilo zadržať celkovo viac ako 2,5 tony metamfetamínu a pervitínu v hodnote asi 17 miliónov eur. O akcii Venal sa hovorí ako o najväčšej protidrogovej akcii v histórii Slovenska, časť zadržaných sa už postavila pred súd, boli medzi nimi aj policajt, pracovník kriminálneho úradu finančnej správy a bývalý policajt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko