Na hlavný obsah

Od začiatku roka už policajti zistili viac ako tisíc porušení nariadenej karantény

Najčastejšie ale ľudia porušovali zákaz vychádzania.

Od začiatku roka už policajti zistili viac ako tisíc porušení nariadenej karantény
Na ilustračnej snímke policajná kontrola. Foto: TASR

Policajti naďalej kontrolujú dodržiavanie opatrení, pomáhajú im aj príslušníci ozbrojených síl. Počas kontrol sa zameriavajú na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb a kontroly pokračujú aj na hraničných priechodoch, informovala hovorkyňa Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Za minulý týždeň policajti zistili 42 prípadov porušenia karantény nariadenej lekárom, 3 prípady porušenia zákazu otvorenia prevádzky a 325 prípadov porušenia povinnosti nosiť rúško. Najviac, až 1 020 prípadov, sa týkalo porušenia zákazu vychádzania. Policajti za priestupky a delikty počas minulého týždňa uložili 982 pokút za celkovo 43 400 eur.

Policajti zároveň naďalej spolupracujú s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a „na ich požiadanie im poskytujeme potrebnú súčinnosť pri kontrolnej činnosti dodržiavania nariadených opatrení“.

Bárdyová dodala, že minulý týždeň bolo v službe viac ako 17 000 policajtov a vojakov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby. „Počas jedného týždňa skontrolovali viac ako 60 300 osôb,“ uviedla.

Od začiatku tohto roka policajti evidovali najviac priestupkov a deliktov v súvislosti s dodržiavaním protiepidemických opatrení v Prešovskom kraji (12 291), naopak, najmenej ich bolo v Trenčianskom kraji (5 502). Celkovo uložila 48 089 pokút, deliktov a priestupkov zistili dokopy 62 692.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko