Na hlavný obsah

Gastrosektor sa z krízy stále nezotavil, chýbajú zákazníci aj zamestnanci

Pomôcť chce Zimný festival jedla, ktorý bude v lete.

Dosahy pandémie sú pre reštaurácie naďalej citeľné. Okrem personálu v nich stále chýbajú aj zákazníci. Niektoré reštaurácie sa preto zapojili do letnej edície projektu Zimný festival jedla. Hostí lákajú na výnimočné špeciality.

Organizátori zimného festivalu jedla chcú vďaka podujatiu vrátiť reštauráciám zákazníkov. Festival umožňuje každému kúpiť si poukaz na jedlo od profesionálnych šéfkuchárov a následne si ho vychutnať vo vybranej prevádzke.

„Rozhodli sme sa, že spravíme letnú edíciu a to preto, aby sme nie len vyhoveli všetkým gurmánom, ktorí sa už tešia na tento festival, ale aby sme podporili reštaurácie, ktoré utrpeli a celý gastropriemysel utrpel počas týchto ôsmich mesiacov tvrdého lockdownu,“ povedal riaditeľ festivalu Radoslav Nackin.

Problémom gastrosektoru je aj nedostatok pracovnej sily. Podľa májového prieskumu pracovného portálu Profesia by sa asi pätina z 500 respondentov do gastra nevrátila. Bývalí zamestnanci sa obávajú najmä tretej vlny pandémie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko