Na hlavný obsah

Hraničný priechod Skalica- Sudoměřice zablokovali protestujúci

Išlo o ďalší protest proti opatreniam na hraniciach.

Hraničný priechod Skalica- Sudoměřice zablokovali protestujúci
Blokácia hraničného priechodu Skalica - Sudoměřice 10. júla 2021. Foto: ČTK/Říhová Michaela

Asi 40 protestujúcich ľudí s 15 vozidlami v sobotu (10. 7.) približne na štyri hodiny zablokovali hraničný priechod s Českou republikou Skalica- Sudoměřice.

Na mieste boli prevažne Slováci, ktorí požadovali otvorenie hraníc bez policajných kontrol. Protest bol pokojný, situáciu zmonitorovala agentúra ČTK.

Prechod zablokovali okolo 9.00 h. V dave bolo vidieť slovenské aj české transparenty s heslami ako „Žiadne kontroly na hraniciach“ alebo „Rovnaké podmienky pre všetkých“.

Na mieste bola slovenská polícia. Vzhľadom na to, že sa protest uskutočnil na slovenskej strane prechodu, polícia na českej strane situáciu iba monitorovala, povedal ČTK hovorca polície David Chaloupka.

Kamióny aj osobné autá prechádzali hranicami počas blokády takzvanou starou cestou. Protest bol pôvodne naplánováný do 14.00 h, no už okolo 13.00 h bol priechod znovu prejazdný.

Išlo o ďalší protest na hraniciach krátko po tom, ako Slovensko upravilo podmienky pre cestujúcich pri návrate zo zahraničia.

S novými pravidlami súvisela aj úprava režimu na hraniciach, keď rôzne fázy vzhľadom na pandemickú situáciu určujú intenzitu kontrol cestujúcich na hraniciach, ako aj to, ktoré menšie hraničné priechody majú byť uzatvorené.

Nespokojní sú aj Slováci, ktorí žijú v pohraničných oblastiach Maďarska. Asi stovka občanov v sobotu blokovala slovensko-maďarskú hranicu v Milhosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny