Na hlavný obsah

Futbalisti bratislavského Slovana nepostúpili do ďalšej fázy Ligy majstrov

V európskych súťažiach však ešte nekončia.

Futbalisti bratislavského Slovana nepostúpili do ďalšej fázy Ligy majstrov
Odvetný zápas 2. predkola Ligy Majstrov Young Boys Bern - Slovan Bratislava. Foto: TASR/AP

Futbalový klub Slovan Bratislava v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku švajčiarskeho Young Boys Bern prehral 2:3, a nepostúpil tak do ďalšej fázy tejto súťaže.

Prvý zápas na domácej pôde skončil remízou 0:0. Slovan sa predstaví v treťom predkole Európskej ligy, kde sa o postup do play off pobije s gibraltárskym šampiónom Lincoln Red Imps. Toho vyradil rumunský CFR Kluž po výhrach 2:1 vonku a 2:0 doma.

Ak „belasí“ súpera z Gibraltáru eliminujú, budú mať istý postup minimálne do základnej skupiny novej Európskej konferenčnej ligy.

Švajčiari dominovali

Bern mal na umelej tráve od začiatku viac loptu na kopačkách a snažil sa hostí zatlačiť do defenzívy. Následne prišiel nešťastný okamih pre hostí. Medveděv sa v 8. minúte v šestnástke pošmykol a po páde na zemi zahral rukou. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Siebatcheu.

V 20. minúte Camara fauloval v šestnástke Rataa a šancu kopať pokutový kop dostali aj hostia. Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný Brazílčan, ale jeho strelu k ľavej tyči domáci kapitán a brankár von Ballmoos zlikvidoval.

Trest za premárnenú šancu na vyrovnanie prišiel o pár minút, keď z nenápadnej akcie vystrelil z hranice šestnástky Garcia a lopta sa od pravej tyčky odrazila za chrbát Chovana.

Ak chceli hostia so zápasom ešte niečo urobiť, potrebovali po zmene strán dať rýchly gól. Opak bol pravdou, Kashia v snahe zastaviť prenikajúceho Eliu fauloval a z nariadeného priameho kopu skvele do ľavého horného rohu trafil Aebischer – 3:0.

Zdramatizovanie zápasu

Zdalo sa, že o postupujúcom je rozhodnuté, ale hostia boli proti. V 60. minúte zahral Weiss priamy kop a striedajúci Kanga si len po niekoľko sekundovom pobyte na ploche dal vlastný gól.

O dve minúty už bol rozdiel v skóre len jednogólový, pretože Weiss vysunul Rataa, ten našiel presným centrom osamoteného Hentyho, ktorý v pozícii na päťke nezaváhal.

V 86. minúte hostia takmer dosiahli vyrovnanie, po priamom kope Weissa a závare v šestnástke však Kankava napálil loptu len do brvna a hlavička De Marca z dorážky išla tesne vedľa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport