Na hlavný obsah

Na pápežské podujatia sa zatiaľ zaregistrovalo okolo 30 000 veriacich

Mnohí plánujú navštíviť pápežovu omšu v Budapešti.

Záujem o stretnutie s pápežom Františkom sa za uplynulé dva dni mierne zvýšil. Do stredy (25. 8.) sa zaregistrovalo okolo 30 000 ľudí. Kapacity na podujatia však stále nie sú naplnené.

Niektoré farnosti organizujú zájazdy do Maďarska, kde pápež odslúži omšu ešte pred návštevou Slovenska. Naša vláda naďalej trvá na tom, že na podujatia s hlavou katolíckej cirkvi môžu ísť len zaočkovaní.

Pápež František navštívi najprv Budapešť. Mnohé farnosti organizujú púte priamo tam. V Maďarsku sa s hlavou katolíckej môžu stretnúť aj nezaočkovaní.

„Mnohí naozaj idú do Maďarska. Je to eucharistický kongres, ktorý sa mal uskutočniť už v minulom roku, ale práve pre okolnosti pandémie sa neuskutočnil,“ povedal hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Púť do Maďarska v čase, keď ho navštívi pápež, organizuje aj pán András. Z Nových Zámkov do Budapešti pôjde pešo 23 ľudí. Niektorí púť absolvujú autobusom.

„Dosť dávno som vydal a rozposlal organizačné pokyny a upozornil som pútnikov, aby každý z nich dbal na protipandemické opatrenia a dodržiaval ich. Myslím si, že každý sám nesie za toto zodpovednosť,“ uviedol organizátor púte András Török.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko