Na hlavný obsah

Rusi nakrútia prvý film vo vesmíre, predbehli tak Američanov

Tí sa chystajú na ISS tiež v októbri.

Vesmírne preteky medzi Ruskom a Spojenými štátmi sa dostali do ďalšej fázy. Prvým človekom vo vesmíre bol Rus a Američania zase ako prví pristáli na Mesiaci.

Rusi teraz tesne predbehli USA v prvom filme nakrúcanom vo vesmíre. Len pred niekoľkými hodinami pristáli na Medzinárodnej vesmírnej stanici ruskí filmári. Nakrútia drámu o hrdinskej lekárke. Rovnaká misia čaká už čoskoro aj amerického herca Toma Cruisa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Medzinárodná vesmírna stanica bude najbližších 12 dní domovom herečky Julije Peresiľdovej a režiséra Klima Šipenka. Ruskí filmári budú na ISS natáčať vesmírnu drámu s pracovným názvom Výzva.

„Už je trochu neskoro na to, aby sme sa báli. Na strach nie je čas. Vo výcvikovom stredisku sme boli nejaký čas. Absolvovali sme skúšky, školenia, mali sme veľmi tvrdý rozvrh. Teraz si musím spomenúť na všetko, čo nás tam naučili a užiť si to,“ uviedla herečka.

Ruskí filmári po úspešnom pristátí na ISS predbehli USA, ktoré rovnako plánujú nakrúcať film vo vesmíre. NASA a spoločnosť Space X by tento mesiac mali na ISS vyslať Toma Cruisa, ktorý je známy tým, že akčné scény točí sám, bez pomoci kaskadérov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet