Na hlavný obsah

Parlament bude rokovať o odvolávaní Sulíka na riadnej schôdzi

Na mimoriadnu opozícia nevyzbierala podpisy.

Parlament bude rokovať o odvolávaní Sulíka na riadnej schôdzi
Na snímke minister hospodárstva Richard Sulík. Foto: SITA

O návrhu z dielne opozičného Smeru-SD na odvolanie Richarda Sulíka (SaS) z funkcie ministra hospodárstva majú poslanci parlamentu rokovať budúci utorok (26. 10.) v rámci riadnej schôdze parlamentu.

Smer-SD chcel odvolávať ministra ešte pred riadnou schôdzou. Podľa strany Sulík nezvláda svoju funkciu najmä pre zvýšenie cien elektriny a plynu. Samostatná schôdza k tomu však nebude, pretože opozícia nedodala potrebných 30 hlasov, informuje Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

„Tento bod – odvolávanie člena vlády bude zaradený ako riadny bod schôdze. Rozprava riadne prebehne, potom bude, samozrejme, hlasovanie a klub Sme rodina nebude hlasovať za odvolanie ministra hospodárstva,“ priblížil šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský pre RTVS.

Podľa opozície Sulík doteraz nepredstavil žiadne racionálne riešenie k tomu, že podnikateľské subjekty i domácnosti čaká enormné zdražovanie tepla, plynu a elektriny. Kritizujú ho aj za to, že nezvládol prípravu a otvorenie slovenského pavilónu na svetovej výstave EXPO 2020, čím spôsobil Slovensku „medzinárodnú blamáž“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko