Na hlavný obsah

Kráľovná Alžbeta II. zrušila cestu do Severného Írska. Lekári jej radia odpočívať

Panovníčku minulý týždeň po prvý raz zachytili používať vychádzkovú paličku.

Kráľovná Alžbeta II. zrušila cestu do Severného Írska. Lekári jej radia odpočívať
Britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR/AP

Buckinghamský palác v stredu (20. 10.) oznámil, že kráľovná Alžbeta II. prijala odporúčania lekárov a zrušila plánovanú cestu do Severného Írska. Namiesto toho bude „niekoľko dní“ odpočívať. Informovala o tom agentúra AP.

Palác k tomuto rozhodnutiu neposkytol konkrétne informácie, ale tvrdí, že panovníčka má „dobrú náladu, len je sklamaná z toho, že už nebude môcť navštíviť Severné Írsko“, kde mala vo štvrtok (21. 10.) a v piatok (22. 10.) naplánovanú sériu stretnutí.

Buckinghamský palác zároveň dodal, že Alžbeta II. „posiela najvrúcnejšie želania ľuďom v Severnom Írsku a teší sa na návštevu v budúcnosti“.

Britská spravodajská televízia Sky News v tejto súvislosti informovala, že kráľovnino rozhodnutie nesúvisí s koronavírusovou pandémiou. Agentúra AFP pripomína, že Alžbeta II. sa v utorok (19. 10.) na Windsorskom hrade zúčastnila recepcie pre medzinárodných lídrov, ktorí boli pozvaní na vládny investičný summit.

Prostredníctvom videoprenosu tiež v ten istý deň prijala veľvyslancov Japonska a EÚ. AFP však zároveň dodala, že panovníčku minulý týždeň britské médiá po prvý raz zachytili na verejnosti používať vychádzkovú paličku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet