Na hlavný obsah

Vodičom Slovak Lines nevyhovujú podmienky Arrivy, chcú podať výpoveď

Arriva začne v Bratislavskom kraji jazdiť približne o tri týždne.

Takmer 500 vodičov z autobusovej spoločnosti Slovak Lines chce podať výpoveď. Rozhodli sa tak po stretnutí s vedením Arrivy a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Nový dopravca sa chcel so zamestnancami Slovak Lines dohodnúť, aby pokračovali v práci pre ich spoločnosť. Šoféri považujú podmienky za nedostatočné.

Nový dopravca začne v BSK jazdiť približne o tri týždne. Arriva plánovala prebrať čo najviac zamestnancov od terajšieho dopravcu Slovak Lines. Tí však s jej podmienkami nesúhlasia. Rozhodli sa, že už na budúci týždeň hromadne podajú výpovede.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Tu dôjde 500 ľudí o prácu, nikoho to netrápi, ale áno, oni sa budú ohrádzať tým, že nám ponúkli určité veci, ale zatiaľ nám neponúkli nič podstatné,“ povedal predseda ZV OZ KOVO pri Slovak Lines Bratislava Ladislav Csomor.

Vedenie Arrivy navrhlo vodičom napríklad aj to, že si môžu vybrať linku, na ktorej budú jazdiť, ak podpíšu pracovnú zmluvu do konca októbra. Sľubuje im aj pracovnú istotu.

„Slovak Lines dal prísľub, že vodičom umožní rozviazanie pracovného pomeru dohodou tak, aby včas mohli nastúpiť u nás. Ponúkame zmluvu na dobu neurčitú,“ uviedla riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva Petra Helecz.

Vodiči nesúhlasia ani s platom, ktorý im Arriva ponúka. Na hodinu 6,1 eura plus pohyblivú zložku 1,27 eura. Podľa hovorkyne Arrivy im zatiaľ chýba približne sto zamestnancov. BSK však tvrdí, že situácia, aby nový dopravca nestihol spustiť dopravu načas, nemôže nastať.

Vodiči zo Slovak Lines tvrdia, že diskusie s novým dopravcom sú zbytočné. Napriek tomu sa však rozhodli, že na budúci týždeň pôjdu protestovať pred sídlo BSK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny