Na hlavný obsah

Podľahol koronavírusu, pozostalým chýbajú informácie

Rodina sa nevie dostať k zdravotnej dokumentácii.

Pani Sylvia Soliarová je matka troch detí. O manžela prišla počas druhej vlny pandémie. Rodina sa nevie dostať k jeho zdravotnej dokumentácii ani pitevnej správe.

„Keď zistíte, že vám niekde tri dni chýbajú, že neviete vôbec čo sa dialo za života s daným človekom. Chápem, že nestíhajú, snažia sa zachraňovať životy, ale sú veci, ktoré neboli dotiahnuté, ktoré rodinným príslušníkom obetí nedávajú odpovede na to, čo sa stalo,“ hovorí vdova.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pani Soliarová tvrdí, že úmrtie im nemocnica oznámila zo súkromného čísla. Keď žiadali o poskytnutie informácií ošetrujúcu lekárku, nebola ochotná ich informovať. O zhoršujúcom stave pacienta rodinu tiež neoboznámili.

„Nemáme vedomosť o tom, že by v prípade pacienta, na ktorého sa pýtate došlo k nejakým komunikačným problémom. Pokiaľ ide o poskytnutie zdravotnej starostlivosti deklarujeme a vieme to následne aj preukázať, že došlo k poskytnutiu zdravotnej starostlivosti v zmysle pravidiel lege artis,“ reagovala Monika Krišková, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Prepúšťaciu správu, teda správu o úmrtí, od nemocnice dostali, nebol v nej však uvedený dátum ani čas úmrtia a chýbajú aj iné údaje. V deň pohrebu manžela im bola z nemocnice doručená ďalšia správa o úmrtí. Tá už však obsahovala aj dátum a čas smrti a podpisy iných lekárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko