Na hlavný obsah

India otvára svoje hranice pre plne zaočkovaných turistov

Potrebný je aj negatívny PCR test.

India otvára svoje hranice pre plne zaočkovaných turistov
Na snímke turisti počas návštevy významnej kultúrnej pamiatky Tádž Mahal pri meste Ágra v Indii. Foto: TASR/AP

India od pondelka (15. 11.) povoľuje vstup do krajiny plne zaočkovaným zahraničným turistom, ktorí dorazia komerčnými letmi – plne zaočkovaní cestujúci charterových letov majú do Indie prístup už od minulého mesiaca. Ide o ďalšie zmiernenie opatrení v Indii, kde klesá počet infikovaných a stúpa počet zaočkovaných, informovala agentúra AP.

Turisti vstupujúci do krajiny musia byť plne zaočkovaní, dodržiavať všetky nariadenia proti šíreniu covidu-19 a mať negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín pred letom. Potvrdenie o výsledku testu musí byť v angličtine.

Mnohí budú musieť ešte podstúpiť ďalší PCR test na letisku po prílete. To sa nevzťahuje na cestujúcich z krajín, ktoré majú s Indiou uzatvorenú dohodu o vzájomnom uznávaní očkovacích certifikátov, ako sú Spojené štáty, Spojené kráľovstvo a množstvo európskych krajín.

Je to prvýkrát, čo India povolila zahraničným turistom z komerčných letov vstup do krajiny od marca 2020, keď zaviedla jeden z najprísnejších lockdownov na svete v snahe dostať pandémiu pod kontrolu.

S viac ako 35 miliónmi oficiálne zaznamenaných prípadov nákazy je India druhou najviac postihnutou krajinou na svete po Spojených štátoch. V poslednej dobe ale počet nových prípadov citeľne klesol a posledný mesiac sa nárast v krajine s takmer 1,4 miliardami obyvateľov pohybuje okolo hranice 10 000 prípadov denne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet