Na hlavný obsah

Liga majstrov: AC Miláno s dôležitou výhrou v Madride, City zdolalo PSG

Zvíťazili Liverpool, Ajax aj Real Madrid.

Liga majstrov: AC Miláno s dôležitou výhrou v Madride, City zdolalo PSG
Lionel Messi (vpravo) v súboji s Rodrigom z Manchesteru City Foto: TASR/AP

Futbalisti AC Milána v stredu (24. 11.) zvíťazili v Madride nad domácim Atleticom 1:0, čím sa vrátili do boja o postup do jarnej fázy Ligy majstrov. Gólovo ich spasil na konci stretnutia Junior Messias. Milánčanom značne pomohol Liverpool, ktorý ako jasný víťaz skupiny na domácom štadióne zdolal FC Porto 2:0 gólmi Thiaga Alcantaru a Mohameda Salaha.

„The Reds“ vedú skupinu s 15 bodmi, druhé Porto má 5 bodov, na postup pomýšľajú aj štvorbodoví Atletico a AC Miláno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

V šlágri večera Manchester City zdolal Paríž St. Germain 2:1. Parížania šli síce v druhom polčase do vedenia zásluhou Kyliana Mbappého, domáci však kontrovali gólmi Raheema Sterlinga a Gabriela Jesusa. V druhom zápase skupina A utŕžili belgické Bruggy hrozivú prehru 0:5 na domácom štadióne proti Lipsku. Dvomi gólmi sa prezentovali Christopher Nkunku a Emil Forsberg, jeden pridal André Silva.

V skupine A z prvého miesta postúpi Guardiolovo City, má 12 bodov. Z druhej priečky postup neujde Parížanom, štvorbodové Lipsko a Bruggy budú v poslednom kole bojovať o Európsku ligu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Moldavský zázrak Šerif Tiraspoľ vyhasína, šampión tejto krajiny doma prehral s Realom Madrid 0:3 a nezopakoval tak víťazný šok zo Santiaga Bernabeua. Za „pusinky“ sa presadili postupne David Alaba, Toni Kroos a Karim Benzema. V druhom stretnutí skupiny E Inter po dvoch góloch bosnianskeho kanoniera Edina Džeka zdolal Šachtar Doneck 2:0. Milan Škriniar odohral za Inter celý zápas.

Ukrajinský tím sa touto prehrou definitívne s Európou rozlúčil, „baníci“ sú poslední s 1 bodom. Šerif aj napriek trom prehrám v rade má 6 bodov a istú miestenku vo vyraďovacej fáze Európskej ligy, tabuľku vedie 12-bodoví Real Madrid o dva body pred Interom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Situácia sa vyjasňuje v skupine C, Sporting Lisabon doma zdolal Borussiu Dortmund 3:1 a je v tabuľke druhý o tri body pred nemeckým mužstvom. Dvakrát sa presadil Pedro Goncalves, raz Petro Porro. Za Dortmund strelil gól len Donyell Malen, ktorý korigoval v 93. minúte na 1:3. S 15 bodmi tabuľku vedie Ajax Amsterdam, ktorý zdolal Besiktas Istanbul v Turecku 1:2. Kanonier z Pobrežia Slonoviny Sebastien Haller strelil dva góly, Besiktas je stále na nule.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport