Na hlavný obsah

Gröhling kritizuje zatváranie škôl v najzaočkovanejšom Bratislavskom kraji

Hygienici podľa neho idú proti nastaveným pravidlám.

Gröhling kritizuje zatváranie škôl v najzaočkovanejšom Bratislavskom kraji
Na snímke minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) skonštatoval, že posledné rozhodnutia regionálnych hygienikov „idú proti pravidlám, ktoré sa nastavili“. Napísal to vo štvrtok (2. 12.) na sociálnej sieti. Kritizoval najmä zatváranie škôl v Bratislavskom kraji.

„Vo viacerých okresoch zatvorili RÚVZ (regionálne úrady verejného zdravotníctva) plošne všetky školy. Zavreli aj školy, kde bolo nula tried v karanténe bez akéhokoľvek posúdenia stavu na škole. Pritom by vedeli úplne jednoducho identifikovať školy, kde problém je a školy, kde problém nie je. Teraz zavreli plošne školy v najzaočkovanejšom Bratislavskom kraji, v ktorom navyše klesá 7-dňová incidencia,“ skonštatoval.

Vo svojom statuse sa opieral o fakty, že zaočkovanosť obyvateľov starších ako 12 rokov je v kraji na úrovni 62 %, celková zaočkovanosť 64 % a zaočkovanosť v školstve 77 %.

„Je tu vysoká zaočkovanosť starších, vďaka čomu má hlavné mesto dvoch ‚žolíkov‘. Nič z toho odrazu nezaváži. Školy sa zatvorili ‚na neurčito‘ bez akéhokoľvek odôvodnenia. Sú tu rodičia, ktorí spravili všetko pre bezpečnosť seba aj detí (a Bratislavskému kraju to reálne pomohlo) a toto je ich odmena,“ pokračoval minister.

Doplnil, že na kraj má viacero plne imunizovaných tried, teda detí, ktoré sú zaočkované alebo prekonali covid. „Všetko toto – zaočkovanosť tried, mladých, starších, učiteľov, stav v kraji, stav na danej škole (či sú tam zatvorené dve triedy alebo viac) – RÚVZ kompletne svojím rozhodnutím odignoroval,“ dodal Gröhling.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko