Na hlavný obsah

V 10. etape Rely Dakar skončil Svitko po penalizácii súpera na šiestom mieste

V celkovom poradí je dvanásty.

V 10. etape Rely Dakar skončil Svitko po penalizácii súpera na šiestom mieste
Pretekár Štefan Svitko na svojej motorke. Foto: Facebook - Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v stredajšej (12. 1.) desiatej etape 44. ročníka Rely Dakar šieste miesto. Tridsaťdeväťročný jazdec bol pôvodne siedmy, no po štvorminútovej penalizácii Španiela Joana Barredu Borta sa posunul a prekonal tak svoj najlepší tohtoročný etapový výsledok.

Na víťaza Tobyho Pricea z Austrálie mal manko 6:29 minúty. Rovnakú stratu mal v etape, ktorá viedla z Wadi ad Dawasiru do mesta Bisha s meraným úsekom 375 km, aj šiesty Američan Andrew Short.

Na druhom mieste prišiel do cieľa Argentínčan Luciano Benavides s mankom 2:09 minúty a tretiu priečku obsadil Francúz Adrien Van Beveren, ktorý stratil 3:35 min a vrátil sa tak na čelo celkového poradia.

Svitka výsledok nevrátil do prvej desiatky, z ktorej vypadol po utorkovej 15-minútovej penalizácii za výmenu motora. Svitko je priebežne dvanásty s mankom 41:50 minúty.

Premiérové tohtoročné etapové víťazstvo pridal medzi automobilmi Francúz Stéphane Peterhansel. Úradujúci šampión Dakaru, ktorý rely vyhral rekordných štrnásťkrát, prišiel do cieľa s časom 2:52:43 hodiny.

Prvú trojku doplnili ďalší veteráni. Carlos Sainz zo Španielska stratil 2:06 minúty a tretí Argentínčan Orlando Terranova mal manko 3:59. Celkové poradie vedie naďalej Katarčan Nasser Al-Attiyah, ktorý v 10. etape obsadil siedme miesto.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport