Na hlavný obsah

Domovy sociálnych služieb budú pre omikron opäť fungovať v prísnejšom režime

Na prechod do červenej zóny stačí jediný pozitívny klient.

Domovy sociálnych služieb budú pre omikron opäť fungovať v prísnejšom režime
Na ilustračnej snímke domov sociálnych služieb Foto: RTVS

Zariadenia sociálnych služieb budú opäť fungovať v prísnejšom režime. Vyplýva to z nového usmernenia ministerstva práce. Ak sa v domovoch pre seniorov objaví variant omikron, opäť ich nebudú môcť navštevovať rodiny.

Zariadenia sociálnych služieb postupujú podľa pandemického semaforu. Ministerstvo práce v súvislosti so šírením infekčnejšieho variantu koronavírusu omikron sprísnilo opatrenia. Po novom stačí, ak bude jeden človek pozitívny a zariadenie prejde do takzvanej červenej zóny.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Znamená to zákaz návštev, zníženie mobility, taktiež pravidelné testovanie a monitoring, a to aj zamestnancov, aj klientov. Každý zamestnanec, ktorý prichádza do zamestnania, sa musí denne otestovať,“ povedala hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Monika Hnilicová.

Zariadenie sociálnych služieb vo Veľkej Lomnici zakázalo návštevy už od 6. januára. Riaditeľka domova sa pre sprísnenie opatrení rozhodla na základe skúseností z druhej vlny pandémie.

„Držíme sa usmernení, ktoré dostávame cez ministerstvo práce alebo aj cez našu asociáciu, ale riadime sa aj vlastným úsudkom,“ uviedla riaditeľka DSS Jeseň života vo Veľkej Lomnici Anna Harabinová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko