Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slovenskí hokejisti zdolali Nemecko 4:0 a postúpili do štvrťfinále

V stredu sa stretnú s USA.

ZOH 2022: Slovenskí hokejisti zdolali Nemecko 4:0 a postúpili do štvrťfinále
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu Libora Hudáčeka v kvalifikácii o štvrťfinále proti Nemecku. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti v utorok (15. 2.) zdolali v súboji o štvrťfinále na ZOH 2022 v Pekingu Nemecko 4:0 a postúpili do štvrťfinále, kde v stredu (16. 2.) narazia na tím Spojených štátov. Zápas sa začína opäť o 5.10 h.

Slováci boli od úvodu stretnutia jednoznačne aktívnejší, ich snaha vyústila do gólu Libora Hudáčka v 12. minúte. Nemecký tím sa okrem dvoch príležitostí v prvej tretine k vážnejšiemu ohrozeniu bránky Patrika Rybára nedostal.

Kľúčový úsek zápasu prišiel v jeho polovici, v rozmedzí dvoch minút naši reprezentanti rozhodli o svojom postupe gólmi Petra Cehlárika a Michala Krištofa v 28., resp. 29. minúte. Slováci súpera prekorčuľovali a prakticky počas celého zápasu boli lepším tímom.

V tretej tretine mali viacero príležitostí na zveľadenie postupového skóre, no Regenda ani Takáč proti Niederbergerovi neuspeli. Víťazstvo Slovenska poistil gólom na 4:0 dve minúty pred koncom Marek Hrivík.

Rybár podržal celý tím

Asistent kanadského trénera Craiga Ramsayho Andrej Podkonický pochválil celý tím, no vyzdvihol výkon Rybára v bráne. „Ja si myslím, že sme podali veľmi dobrý výkon, Nemcov sme nepustili do šancí. Dobre sme hrali stredné pásmo, dobre sme napádali a korčuľovali. Pár prečíslení bolo, ale podržal nás výborný tímový výkon a výborný Rybár v bránke,“ konštatoval.

„Nebola to ľahká výhra, ale 4:0 je 4:0 a sme za to radi. Nebol to ľahký zápas. Ich útočníci boli trochu silnejší v rohoch, bolo to trochu ťažšie, ale ubránili sme ich našou rýchlosťou a húževnatosťou,“ povedal pre RTVS bezprostredne po zápase Samuel Takáč.

„Bol to na psychiku náročný zápas, kto prehrá, ide domov, takže tá psychika tam bola veľmi dôležitá, aby sme sa udržali v zápase a nerobili chyby. V obrane sme hrali dve tretiny zodpovedne, v tej tretej sme už trochu vymýšľali, ale brankár Paťo Rybár nás podržal, myslím, že to je zaslúžená výhra,“ uviedol Martin Gernát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport