Na hlavný obsah

Na mieste zbúranej bytovky v Prešove má byť nová. Vznikajú však zámerné prekážky, tvrdia obyvatelia

Hovoria aj o ich absurdite.

V Prešove sa začalo územné konanie k výstavbe bytovky, ktorá by mala vyrásť na mieste pôvodného domu na Mukačevskej ulici. Bytovku zbúrali po tom, ako ju poškodil výbuch a požiar.

Desať vlastníkov bytov tam chce opäť stavať. Sťažujú sa však na požiadavky mesta. Označujú ich za absurdné a hovoria o zámerných prekážkach.

Pri návrhu bytovky obyvatelia už akceptovali viaceré podmienky. Napríklad parkovacie miesta by zabezpečili garážami na prvých troch podlažiach. Najnovšie sa však dozvedeli o ďalších požiadavkách.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Podľa mňa sú to nezmyselné prieťahy a nepodložené veci,“ hovorí obyvateľ zbúranej bytovky Marcel Roško. Radnica chce napríklad polopodzemné kontajnery. Tie sú v meste momentálne iba na dvoch miestach. Nemajú ich ani nedávno odovzdávané bytovky s nájomnými bytmi.

„Riešiť iba jednu ulicu, jedno miesto, mi nedáva vôbec zmysel,“ hovorí Mojmír Květoň, predseda spoločenstva vlastníkov bytov zbúranej bytovky.

Radnica reaguje, že túto podmienku dáva pri novostavbách. Požaduje aj dopravný a peší prístup zo západnej, nie zo severnej strany, kde je zeleň. Autor projektu nesúhlasí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny