Na hlavný obsah

Nová aplikácia pomôže podnikateľom zaznamenávať tržby

Vytvorila ju finančná správa.

Nová aplikácia pomôže podnikateľom zaznamenávať tržby
Foto: Pixabay

Podnikateľom na Slovensku by mala život uľahčiť nová aplikácia VRP2 z dielne finančnej správy, ktorá bude slúžiť na zaznamenávanie ich tržieb v pokladniciach. Informovali o tom minister financií Igor Matovič (OĽANO), šéf finančnej správy Jiří Žežulka a šéf IT odboru finančnej správy Lukáš Sojka.

Bezplatná aplikácia, ktorá bude pre smartfóny s androidom dostupná od 1. júla, ponechala všetky systémy z eKasy a zároveň zjednodušila zaznamenávanie tržieb. „Do konca leta prídeme aj s verziou pre IoS,“ uviedol Sojka.

Aplikácia je vo vlastníctve štátu. Minister Matovič povedal, že na rozdiel od predošlých vlád, súčasná koalícia ušetrila milióny na jej vývoji. „Spravili sme to lacnejšie o 99,8 percenta než Pellegriniho vláda,“ dodal. Ako priblížil Matovič, aplikáciu vyvíjali ľudia, ktorým záleží na štátnej správe.

Jiří Žežulka pripomenul, že s prechodom na novú aplikáciu pomôže podnikateľom call centrum, ak to budú potrebovať. Aplikácia je však jednoduchá, podotkol. Dátum 1. júl nie je náhodný, keďže vtedy vstúpi do platnosti nový zákon o zaokrúhľovaní na päťcentovky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko