Na hlavný obsah

Počas víkendu policajti odhalili vyše 50 nelegálnych migrantov

Zadržali dvoch prevádzačov.

Počas víkendu policajti odhalili vyše 50 nelegálnych migrantov
Na snímke nelegálni migranti a príslušník Polície SR. Foto: Facebook/ Polícia SR

Príslušníci cudzineckej polície mali v sobotu (18. 6.) a nedeľu (19. 6.) plné uky práce, podarilo sa im zadržať dvoch prevádzačov. Tí chceli cez Slovensko previezť spolu 40 nelegálnych migrantov. Odhalili aj 15 migrantov, ktorí sa na území Slovenska ocitli bez prevádzača. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Pätnástich migrantov, z toho šiestich zo Sýrie a deviatich z Tuniska, policajti zadržali v bratislavskej Petržalke. Chceli sa dostať nelegálne do Rakúska. Slovensko ich vyhostí.

V aute sa tiesnilo vyše 30 ľudí

Prvý prípad s prevádzačom mal na svedomí 21-ročný vodič z Ukrajiny, ktorý chcel na svojom aute previezť nelegálnych migrantov zo Slovenska do Českej republiky. Na Slovensko sa dostal z Maďarska.

„Plány mu však nečakane skrížili policajti krajského dopravného inšpektorátu z Trenčína, ktorí ho zastavili na začiatku obce Horná Poruba v okrese Ilava,“ priblížila polícia. V aute sa okrem vodiča tiesnilo vyše 30 ľudí, z ktorých 26 bolo zo Sýrie, štyria z Tuniska, jeden z Egypta a jeden z Jemenu.

Prevádzač mal zinkasovať za jedného migranta 250 eur.

Prevádzača lapili v Leviciach

Druhého prevádzača zastavili levickí policajti priamo v meste. 40-ročný vodič z Rumunska plánoval do Viedne cez Maďarsko a Slovensko v aute previezť 10 migrantov zo Sýrie.

„Krátko po polnoci ho zastavila a kontrolovala hliadka z obvodného oddelenia Levice, priamo v meste. Za tento prevoz mal prevádzač sľúbenú celkovú odmenu vo výške 500 eur,“ uviedla polícia.

Oboch mužov už obvinila z trestného činu prevádzačstva. „Spracovali návrhy na ich väzobné stíhanie, po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 7 do 10 rokov,“ ukončila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko