Na hlavný obsah

Rusi zabili na Ukrajine 80 poľských bojovníkov, tvrdí Moskva

Informácie sa nedali nezávisle overiť.

raketový útok
Ilustračná snímka.Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ruská armáda v sobotu (25. 6.) vyhlásila, že na východe Ukrajiny jej sily počas „presných útokov“ zabili 80 poľských bojovníkov v radoch ukrajinských ozbrojených síl. Informujú o tom agentúry DPA a AFP, ktoré však tvrdenia nemohli nezávisle overiť.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov povedal, že počas raketového útoku na zinkovú továreň Megatex v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti zlikvidovali 80 poľských „žoldnierov“.

DPA približuje, že Rusko označuje všetkých dobrovoľných bojovníkov na strane Ukrajiny za žoldnierov. Konašenkov dodal, že pri tomto útoku zničili aj 20 obrnených bojových vozidiel a osem raketometov typu Grad.

Konašenkov okrem toho spomenul raketový útok na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, pri ktorom podľa neho zahynulo 300 vojakov. Ukrajina podľa jeho slov za posledných 24 hodín utrpela v dôsledku vzdušných, raketových a delostreleckých útokov straty 780 „nacionalistov“.

Ruské sily v uplynulých dňoch obsadili viacero oblastí v okolí miest Severodoneck a Lysyčansk ležiacich na Donbase, kde prebiehajú ťažké boje. Nad Severodoneckom medzičasom ruská armáda prevzala kontrolu a promoskovské jednotky sa nachádzajú aj na južnom okraji Lysyčanska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet