Na hlavný obsah

Slovenskí stolní tenisti získali bronz na ME v Mníchove

V semifinále nestačili na Francúzov.

Slovenskí stolní tenisti získali bronz na ME v Mníchove
Na snímke stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej. Foto: Facebook/Slovenský stolnotenisový zväz

Slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Ľubomír Pištej a Barbora Balážová získali bronzové medaily na majstrovstvách Európy (ME) v stolnom tenise v nemeckom Mníchove.

V pondelkovom (15. 8.) semifinále podľahlo slovenské duo francúzskej dvojici Emmanuel Lebesson a Jüan Ťia-nan 0:3 a neobháji vlaňajšie striebro z poľskej Varšavy. Pištej s Balážovou v minulosti získali striebro v mixe aj na ME 2013 v Rumunsku.

Pred nimi v tejto kategórii získali bronz Jaromír Truksa s Valentinou Popovovou ešte v roku 1994. Truksa je aktuálne tréner slovenskej reprezentácie.

Zápas nezačali dobre

Pondelkové popoludňajšie semifinále nezačala slovenská dvojica dobre a v prvom sete neviedla ani raz. Pištej s Balážovou prehrávali už 1:8 a aj keď potom stav skorigovali, prvú časť získali vo svoj prospech Francúzi 11:4.

V druhom sete mali na začiatku najtesnejší náskok slovenskí reprezentanti, ale favoriti si od stavu 6:7 z pohľadu slovenského tímu šnúrou štyroch bodov vybojovali aj druhú časť.

Tretí set už neodvrátil vypadnutie Slovákov. Viedli v ňom síce 7:5 a v ďalšom priebehu odvrátili tri mečbaly, no ten štvrtý už nie. Do finále tak postúpili Francúzi – európske jednotky a svetové trojky.

V pondelok predpoludním nevyšli súboje v skupinách slovenským jednotlivcom. Zápasy prehrali Adam Klajber, Jakub Zelinka aj Ľubomír Pištej. Podvečer čakajú stretnutia v skupinách ešte Emu Labošovú aj Nikoletu Puchovanovú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport