Na hlavný obsah

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo. Hlásia 19 obetí

Spadlo do Viktóriinho jazera.

V Tanzánii v nedeľu (6. 11.) havarovalo dopravné lietadlo miestnych aerolínií. Pri pokuse o pristátie skončilo vo Viktóriinom jazere. Zahynulo 19 ľudí, pôvodná štatistika hovorila o troch obetiach.

Na palube bolo 43 ľudí, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na políciu. Na mieste nehody záchranári dostali najmenej 26 ľudí bezpečia.

Lietadlo spoločnosti Precision Air na linke z tanzánskeho hlavného mesta Dáresalám sa pokúšalo pristáť na letisku v meste Bukoba, ktoré leží priamo na brehu jazera.

ATR 42 prepravovalo 39 cestujúcich, popri nich boli na palube dvaja piloti a dvaja členovia posádky.

Stoj skončil vo vode asi 100 metrov od letiska, informoval novinárom policajný činiteľ. V oblasti bol v čase nehody prudký dážď a hmla.

Doplnil, že záchranné operácie pokračujú. Agentúra Reuters predtým uviedla, že podľa tanzanských médií sa záchranári snažia pomôcť ľuďom uväzneným vo vnútri stroja.

Spoločnosť Precision Air je najväčšou súkromnou leteckou spoločnosťou v Tanzánii, uviedol Reuters. Lietadlo, ktoré v Tanzánii havarovalo, vyrába francúzsko-talianska spoločnosť ATR. Stroj má podľa konfigurácie kapacitu na prepravu 30 až 50 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet