Na hlavný obsah

Ruská armáda pokračuje v ostreľovaní ukrajinských pozícií delostreleckou paľbou

Ruské jednotky sa nedávno stiahli z mesta Cherson.

Ruská armáda pokračuje v ostreľovaní ukrajinských pozícií delostreleckou paľbou
Ilustračná snímka. Ruská armáda pokračuje v ostreľovaní ukrajinských pozícií delostreleckou paľbou, na východe krajiny. Foto: ČTK / AP / Andrew Kravchenko

Ruská armáda pokračuje v ostreľovaní ukrajinských pozícií delostreleckou paľbou, na východe krajiny podnikla len za nedeľu (20. 11.) takmer 400 takýchto úderov. Vo svojom pravidelnom večernom prejave to povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Najtvrdšie boje sa naďalej odohrávajú v Doneckej oblasti. Hoci dnes (v nedeľu) bolo vzhľadom na horšie sa počasie zaznamenaných menej ruských útokov, ich počet zostáva stále extrémne vysoký,“ vyhlásil Zelenskyj. „V Luhanskej oblasti sa pomaly posúvame dopredu,“ dodal.

Ruské jednotky sa tento mesiac stiahli z juhoukrajinského mesta Cherson. Niektoré z nich sa presunuli do východnej Doneckej a Luhanskej oblasti, aby tam posilnili ruské pozície.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že v sobotu (19. 11.) v Doneckej oblasti na južnej frontovej línii zabili až 50 ukrajinských vojakov a rovnaký počet ich padol na iných miestach. Kyjev zase uviedol, že pri delostreleckom útoku zahynulo na juhu Ukrajiny asi 60 ruských vojakov. Tvrdenia znepriatelených strán nebolo možné nezávisle overiť, napísala agentúra Reuters.

Zástupca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko v nedeľu neskoro večer na sociálnej sieti Telegram napísal, že ruské sily v Chersonskej oblasti zasiahli paľbou obytnú budovu. „Pod troskami môžu byť ľudia. Na mieste pracujú záchranári,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet