Na hlavný obsah

Texaská rodina našla unesenú dcéru po 51 rokoch

Podarilo sa to vďaka testu DNA.

Texaská rodina našla unesenú dcéru po 51 rokoch
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Američanka, ktorá bola viac ako 50 rokov nezvestná po tom, čo ju uniesli ako dieťa, sa našla vďaka testu DNA. Opäť sa stretla so svojou rodinou.

Melissa Highsmithová mala 22 mesiacov, keď ju v roku 1971 zrejme uniesla jej opatrovateľka v meste Fort Worth v Texase. Rodina roky neúspešne pátrala po svojej nezvestnej dcére a nakoniec ju našla vďaka zhode v teste DNA od spoločnosti 23andMe.

Ženu, ktorá má v súčasnosti 53 rokov, našli vo Fort Worth, kde žila ako Melanie Waldenová, a netušila, že sa stala obeťou únosu. Plánuje si zmeniť meno na Melissa, ako ju pomenovali jej rodičia.

Melissina matka, Alta Apatencoová, najala opatrovateľku prostredníctvom inzerátu v novinách v auguste 1971. Opatrovateľka sľúbila, že sa o dieťa postará u nej doma, ale zmizla aj s dieťaťom. Rodina a polícia po dcére pátrali celé desaťročia.

Rodina sa pokúšala komunikovať so svojou nezvestnou dcérou prostredníctvom facebooku. Žena, ktorá dovtedy netušila, že ju ako dieťa uniesli, si však myslela, že ide o podvod.

Prelom nastal 6. novembra, keď test DNA spojil Highsmithovej deti s jej biologickou rodinou. „Melissu sme našli výlučne vďaka DNA,“ napísala rodina vo facebookovom príspevku.

Polícia chce prípad objasniť

Highsmithová sa minulý týždeň so svojimi rodičmi stretla. Rodina uviedla, že následne podstúpila ďalšie úradné testy a čakajú na ich výsledky.

Melissa sa pýtala na túto situáciu ženy, ktorá ju vychovala. Tá potvrdila, že Melissa bola unesená. Hoci je prípad únosu už dávno uzavretý, polícia vo Fort Worthu uviedla, že bude pokračovať vo vyšetrovaní, aby zistila, čo sa skutočne stalo.

Rodina sa medzitým snaží dohnať stratený čas. Sestry Highsmithové pre denník The Washington Post uviedli, že nájdená sestra plánuje usporiadať druhú svadbu so svojím manželom, aby ju otec mohol priviesť k oltáru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet