Na hlavný obsah

Asi desať ľudí zasypala lavína v rakúskom stredisku Lech/Zürs

Jedného človeka sa podarilo vyslobodiť so zranením.

Asi desať ľudí zasypala lavína v rakúskom stredisku Lech/Zürs
Nebezpečenstvo lavíny. Foto: Twitter/Reuters

Asi desať ľudí v nedeľu (25. 12.) podľa agentúry APA zasypala lavína, ktorá sa strhla v oblasti známeho rakúskeho lyžiarskeho strediska Lech/Zürs v spolkovej krajine Vorarlbersko. Jedného človeka sa podarilo vyslobodiť so zranením, po ďalších sa v rámci rozsiahlej záchrannej akcie pátra.

Nešťastie sa stalo okolo 15.00 h SEČ v otvorenom teréne v oblasti hory Trittkopf, ktorej vrchol je vo výške 2 720 metrov nad morom. V oblasti dnes podľa úradov panovalo značné lavínové nebezpečenstvo.

„Robíme všetko, aby sme zimných športovcov zachránili,“ uviedli zástupcovia obce Lech o akcii, do ktorej sa zapojilo vyše 100 ľudí. „Nasadili sme všetky zásahové vozidlá a všetko so svetlometmi, čo máme k dispozícii,“ povedal potom podľa verejnoprávnej televízie ORF Hermann Fercher z operačného strediska záchranárov. Človeka, ktorého sa podarilo nájsť, transportoval vrtuľník do nemocnice v Innsbrucku.

Po zotmení prestali záchranári pátrať pomocou vrtuľníkov. Záchranná akcia, do ktorej sú zapojení aj špeciálne vycvičení psi, ale bude podľa Ferchera pokračovať, a to pokojne celú noc, ak to bude potrebné.

Horská služba vychádza z toho, že pod snehom je naďalej deväť ľudí, aj keď polícia počas dňa hovorila o tom, že ich presný počet nie je jasný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet