Na hlavný obsah

Na Ukrajine sa odohrala doteraz najväčšia tanková bitka tejto vojny. Rusko prišlo o 130 strojov

Najťažšie boje pokračujú na východe Ukrajiny.

Na Ukrajine sa odohrala doteraz najväčšia tanková bitka tejto vojny. Rusko prišlo o 130 strojov
Zničené tanky v poli. Foto: ČTK/AP

Ukrajinské jednotky zničili počas tri týždne trvajúcich bojov blízko mesta Vuhledar vo východoukrajinskej Doneckej oblasti najmenej 130 ruských tankov a obrnených transportérov, uviedli v stredu (1. 3.) ozbrojené sily Ukrajiny pre denník The New York Times.

Neďaleko baníckeho mesta Vuhledar podľa ukrajinských predstaviteľov prebehla v posledných týždňoch „najväčšia tanková bitka tejto vojny,“ ktorá pre Rusov nedopadla dobre. Informovala o tom stanica Sky News.

Rusko v tejto bitke podľa ukrajinskej armády prišlo najmenej o 130 tankov. Stanica Sky News pripomína, že tento údaj nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť.

Najťažšie boje v rámci súčasnej vojny pokračujú na východe Ukrajiny, kde sa Rusko snaží o úplné ovládnutie všetkých štyroch ukrajinských oblastí, ktoré si vlani anektovalo v rozpore s medzinárodným právom – Doneckej, Luhanskej a častí Záporožskej a Chersonskej.

Ruské jednotky podľa ukrajinských predstaviteľov rozmiestnili v týchto oblastiach ďalších vojakov a techniku. A to vrátane moderných tankov typu T-90, píše Sky News.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet