Na hlavný obsah

Vláda nemá nového kandidáta do Európskeho dvora audítorov. Heger chce nominovať nového uchádzača

Ešte nevie, kto to bude.

Vláda nemá nového kandidáta do Európskeho dvora audítorov. Heger chce nominovať nového uchádzača
Na snímke je Martin Klus. Foto: RTVS

Vláda nemá nového kandidáta do Európskeho dvora audítorov. Už zajtra oficiálne stiahne Martina Klusa. Ten bol priamo nominantom povereného premiéra. Eduard Heger chce o novom uchádzačovi rozhodnúť opäť.

Napriek neúspechu politickej nominácie Martina Klusa do Európskeho dvora audítorov, poverený premiér zrejme neplánuje vypísať na tento post výberové konanie. Eduard Heger chce nominovať nového uchádzača sám. Kto to bude, ešte nevie.

„Zatiaľ vôbec nerozmýšľam, pretože venujem sa dôležitým prioritám, ktoré potrebujem riešiť, toto budeme riešiť v najbližších týždňoch,“ uviedol Heger.

„Je to na tejto vláde, aby dala nejaký návrh. Samozrejme, mali by sme tam mať kompetentného zástupcu, ktorý bude kontrolovať, ako sa čerpajú eurofondy a auditovať jednotlivé čerpania,“ skonštatoval poslanec Národnej rady (NR) SR Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Barbora Bodáková:

O miesto európskej audítorky mala záujem aj šéfka Úradu pre dohľad nad výkonom auditu Katarína Kaszasová. Informovala o tom aj povereného premiéra. Oficiálnou kandidátkou však nikdy nebola, pretože verejnosť sa nemohla uchádzať o nomináciu. To či prejaví o funkciu záujem opäť zatiaľ komentovať nechce.

„Keby som bol predseda vlády, tak nominantkou na túto pozíciu je presne táto pani Kaszasová, ktorá nemá s politikou nič ale je špičková odborníčka a to by bola výkladná skriňa odbornosti v tom úrade na miesto pána Klusa,“ uviedol predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Martina Klusa stiahne oficiálne vláda z kandidatúry na európskeho audítora v utorok. Aj preto sa začalo špekulovať o jeho politickej budúcnosti. Martin Klus zatiaľ vstup do strany Demokrati neplánuje.

„Skôr, ak by som si ja mal tipnúť, tak toto nevidím ako budúcu alternatívu, ale už som to niekoľkokrát spomenul, že v politike nikdy nehovorte nikdy a radšej nikdy nehovorte navždy, lebo sa vám to môže nepekne vrátiť,“ skonštatoval Klus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko