Na hlavný obsah

Predĺženie rozhodlo o výsledku zápasu medzi Francúzskom a Dánskom

Rozhodujúci gól strelil v presilovke dánsky útočník Patrick Russell.

Predĺženie rozhodlo o výsledku zápasu medzi Francúzskom a Dánskom
Dánski hokejisti oslavujú gól nad Francúzskom Foto: TASR

Hokejisti Dánska zvíťazili v nedeľu (14. 5.) vo svojom druhom vystúpení v A-skupine MS nad Francúzskom 4:3 po predĺžení.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Rozhodujúci gól strelil v 62. minúte Patrick Russell, keď využil presilovú hru. Severania majú na svojom konte päť bodov a patrí im druhé miesto v tabuľke. Francúzi si po víťazstve nad Rakúskom v predĺžení pripísali ďalší bod.

Dáni nastúpia na ďalší duel v utorok (16. 5.) od 15.20 SELČ proti Rakúsku, Francúzi budú hrať v rovnaký deň od 19.20 s Maďarskom.

Dynamický zápas rozhodol gól v predĺžení

Od úvodu sa hral svižný hokej so šancami na oboch stranách. Dáni sa dostali do vedenia v polovici prvej časti, Ehlers využil presilovú hru. V 15. minúte stretnutia zákrok Claireauxa na Ehlersa posúdili rozhodcovia ako vrazenie na mantinel a útočník dostal trest na 5 min + DKZ. Bödker v početnej výhode zvýšil na 2:0.

Francúzi však v prostrednej časti dokázali počas necelých troch minút náskok zmazať. Presadili sa Leclerc a Rech. Olesen v polovici zápasu opäť vrátil Dánom vedenie, ale Addamo dvadsaťdeväť sekúnd pre koncom druhej tretiny opäť vyrovnal. V predĺžení dostali Severania šancu v presilovke, ktorú premenil Russell strelou do ľavého horného rohu bránky.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport