Na hlavný obsah

V Bánovciach nad Bebravou falošní asfaltéri opravovali chodníky

Prácu odviedli nedôsledne či urobili len jej časť.

V Bánovciach nad Bebravou falošní asfaltéri opravovali chodníky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Bánovciach nad Bebravou úradovali falošní asfaltéri. Ľudom ponúkali opravu chodníkov, no prácu odviedli nedôsledne, prípadne len urobili jej časť. Vzali peniaze a viac sa neukázali. Polícia pred takýmito podvodníkmi varuje občanov vo viacerých regiónoch.

V dvoch mestských častiach v Bánovciach nad Bebravou zvonili od domu k domu opravári chodníkov.

„Zvonili, chodili tadiaľto po ulici, že spravia asfalt, bohužiaľ, chceli neskutočné peniaze, za nekvalitnú robotu. My sme si to nedali, chceli za tento kúsok 1 100 eur, takže choďte preč,“ uviedol obyvateľ mestskej časti Dolné Ozorovce Igor.

Falošným asfaltérom sa venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Iní susedia sa však dali na rýchlu ponuku nalákať. „Nepoupratovali, prišli, rýchla akcia, bum bum bum, 5-6 hodín, vzali peniaze a niet ich. Ušli,“ dodal Igor.

“Neprofesionálne odvedená robota. Vidíte sami. Treba ich pohľadať,“ uviedol stavebník Vladimír.

Obyvatelia sa obrátili na poslancov

Po opravároch zostal niekde hrboľatý vyliaty asfalt, inde len vytrhaný a neuprataný ten pôvodný. Obyvateľom sa takáto práca nepozdávala, obrátili sa na mestských poslancov.

“Chceli na náklady občanov opravovať chodníky, na ktoré nemali povolenie ani súhlas mesta. Občania prišli o nemalé finančné prostriedky. Doposiaľ ani nevieme koľko ten povrch vydrží,“ spresnila poslankyňa MsZ v Bánovciach nad Bebravou Mária Peťovská.

“Zistili sme že je to firma, ktorá asi ani neexistuje, je to zopár ľudí. Tak som hneď zalarmoval políciu. Od tej doby sa tu neukázali,“ dodal poslanec MsZ v Bánovciach nad Bebravou Dušan Senčík.

“Polícia bola vyslaná na kontrolu osôb, ktoré mali opravovať chodníky bez stavebného povolenia. Po ich príchode sa na mieste nikto nenachádzal a nebolo zistené žiadne protiprávne konanie,“ ozrejmila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Samospráva pred podvodníkmi varuje na mestských stránkach. Cesty a chodníky plánujú opraviť vo vlastnej réžii. Zatiaľ sú v prípravnej fáze, verejnosť budú vopred informovať. Ľudia by mali byť obozretní aj v iných regiónoch, podvodníci s asfaltom úradovali nedávno aj v okolí Turca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko