Na hlavný obsah

Vykrádači si našli nový spôsob označovania prázdnych bytov. Skontrolujte, či si nevytipovali aj ten váš

Polícia vyzýva na ostražitosť.

Vykrádači si našli nový spôsob označovania prázdnych bytov. Skontrolujte, či si nevytipovali aj ten váš
Silikónové označenie dverí, ktoré používajú vlamači. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Bratislavská krajská polícia upozorňuje občanov na nový spôsob, akým vlamači označujú byty. „Policajti v jednom z bytových domov v rámci dokumentovania majetkovej trestnej činnosti spozorovali na viacerých medzi dverami bytov a zárubňami silikón,“ priblížila polícia na sociálnej sieti.

Vlamači takto majú zistiť, či sa v danom byte za uplynulé dni niekto nachádzal. Takéto označenie využil aj neznámy páchateľ v prípade, ktorý sa stal na Družicovej ulici v Bratislave. Vylomil zámok dverí na jednom z bytov, z ktorého následne odcudzil finančnú hotovosť a šperky. Rovnako sa pokúsil vniknúť aj do ďalšieho bytu, ale nepodarilo sa mu otvoriť dvere.

„Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci úmyselného prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s úmyselným prečinom poškodzovania cudzej veci v časti dokonanom a v časti spáchanom v štádiu pokusu,“ uviedla polícia.

Krajskí policajti upozorňujú občanov na zvýšenie všímavosti. Pred odchodom na dlhšiu dovolenku odporúčajú poriadne zamknúť dvere a zavrieť všetky okná. „Nezabúdajte ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná,“ napísala polícia na facebooku.

Tiež by občania mali požiadať svojich susedov, aby venovali zvýšenú pozornosť okoliu prázdneho bytu a všímali si pohyb neznámych a podozrivých osôb. Rovnako tak, aby kontrolovali či vlamači neoznačili dvere silikónom.

Viac policajných rád, ako si ochrániť domov pred odchodom na dovolenku, si prečítajte v policajnom príspevku TU:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny