Na hlavný obsah

Kyjevu sa podarilo odvrátiť ruský raketový útok, protivzdušná obrana zničila všetky rakety smerujúce na mesto

Na juhu Ruska zničili dve bezpilotné lietadlá.

Kyjevu sa podarilo odvrátiť ruský raketový útok, protivzdušná obrana zničila všetky rakety smerujúce na mesto
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Kyjev sa v noci na dnes (27.8.) stal terčom ruského raketového útoku, podľa ukrajinských úradov protivzdušná obrana všetky rakety zničila. Pri útoku nikto nezomrel ani nebol zranený, uviedla agentúra Ukrinform. Ministerstvo obrany v Moskve potom oznámilo, že ruská protivzdušná obrana v noci zostrelila dva ukrajinské drony.

„Nepriateľské ciele pohybujúce sa v smere na Kyjev boli zničené silami a prostriedkami protivzdušnej obrany. V tejto chvíli nie sú v Kyjeve žiadne obete ani škody, „uviedol na telegrame šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko.

Bližšie podrobnosti o útoku zatiaľ nie sú známe. Varovanie pred útokmi platilo počas noci na celom území Ukrajiny.

Rusko zničilo ďalšie drony

Bezpilotné lietadlá boli zničené nad pohraničnými regiónmi na juhozápade Ruska v Brjanskej a Kurskej oblasti, uviedlo na svojom telegramovom kanáli ruské ministerstvo. Kursk leží zhruba 150 kilometrov od hraníc s Ukrajinou, Brjanská oblasť s Ukrajinou susedí.

Správy o útokoch tohto typu sa v posledných týždňoch objavujú často. Informácie znepriatelených strán zvyčajne nie je možné vo vojnových podmienkach bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov. Ukrajina sa bráni ruskému útoku už viac ako rok a pol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet