Na hlavný obsah

NHL: Golden Knights a Avalanche zostávajú bez prehry, Slováci nebodovali

Hokejisti Vegas vytvorili rekord súťaže.

NHL: Golden Knights a Avalanche zostávajú bez prehry, Slováci nebodovali
Hokejisti Colorada Avalanche oslavujú gól. Foto: TASR/AP

Hokejisti Vegas sa stali prvým obhajcom Stanley Cupu, ktorý vyhral šesť úvodných zápasov novej sezóny NHL. Golden Knights zvíťazili na ľade Chicaga 5:3. Z kvarteta Slovákov sa v bohatom 15-zápasovom programe nepresadil bodovo ani jeden.

Skóre duelu v Chicagu otvoril už po 90 sekundách v presilovke prvý muž draftu 2023 Connor Bedard a skvele sa tak predviedol fanúšikom v prvom zápase Blackhawks na domácom ľade.

Bol to druhý Bedardov gól v NHL. Nerozhodný stav 2:2 však v druhej tretine zlomil Nicolas Roy a o víťazný zásah sa postaral kapitán Mark Stone. “Zlatí rytieri” prekonali rekord Ottawy Senators zo sezóne 1920-21 a Edmontonu Oilers 1985-86.

Hráči Colorada si pripísali víťazstvo aj v piatom stretnutí novej sezóny zámorskej NHL, keď v noci na nedeľu zvíťazili doma nad Carolinou 6:4. V ich drese nebodoval slovenský útočník Tomáš Tatar.

Slafkovský verzus Fehérváry

Montreal v zostave aj s Jurajom Slafkovským zdolal na vlastnom ľade Washington aj s Martinom Fehérvárym 3:2 po predĺžení. Erik Černák nechýbal v obrane Tampy Bay, no Lightning doma podľahli Torontu 3:4 po predĺžení.

O triumfe Canadiens rozhodol v 47. sekunde predĺženia Cole Caufield. Montreal si pripísal druhé víťazstvo v štvrtom zápase sezóny. Washington je po tretej prehre na chvoste Východnej konferencie. O dvoch bodoch pre Toronto na ľade Tampy Bay rozhodol v čase 64:05 John Tavares, domáci pritom po druhej tretine viedli 3:1. O dva góly a asistenciu sa pre Maple Leafs postaral Matthew Knies.

Winnipeg vyhral v Edmontone 3:2, keď v predĺžení rozhodol Mark Scheifele. Kapitán Oilers Connor McDavid zaznamenal v riadnom čase dve asistencie, ale pre nešpecifikované zranenie sa na ľade neobjavil v záverečnej päťminútovke a nehral ani v predĺžení. Hviezdny kanadský útočník zostal na striedačke, ale do hry nezasiahol.

Hráči Ottawy zaznamenali druhú prehru v prebiehajúcej sezóne. V sobotnom zápase podľahli doma Detroitu 2:5. Hostí podržal fínsky brankár Ville Husso, ktorý zneškodnil 36 z 38 striel súpera. Red Wings potvrdili dobrú formu, víťaznú šnúru natiahli už na štyri stretnutia. Dva góly hostí strelil Joe Veleno, kapitán Dylan Larkin mal bilanciu 1+2.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport