Na hlavný obsah

Kalendár pretekov SP v alpskom lyžovaní: Po troch rokoch usporiada preteky aj stredisko v Jasnej

Na zjazdárky čaká 41 individuálnych súťaží Svetového pohára

Kalendár pretekov SP v alpskom lyžovaní: Po troch rokoch usporiada preteky aj stredisko v Jasnej
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Na zjazdárky v sezóne 2023/24 čaká 41 individuálnych súťaží Svetového pohára, vrátane obrovského slalomu a slalomu v Jasnej. Pod Chopkom budú lyžiarky pretekať opäť po troch rokoch.

Chýbať bude chorvátske stredisko Záhreb, tradičné podujatie Snehová kráľovná nezaradila do seriálu Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia (FIS). V rezorte Sljeme panovali v uplynulých rokoch nepriaznivé podmienky. Slovenka Petra Vlhová tam triumfovala trikrát za sebou (2020, 2021, 2022).

Kalendár okorení historický zjazd cez dve krajiny so štartom vo švajčiarskom Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii. Na programe je o dva týždne po úvodnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene, ktorým cez víkend odštartuje nový ročník.

Muži sa do Švajčiarska a do Talianska vydajú o týždeň skôr (11. a 12. novembra), ženy v tom čase čakajú dva slalomy vo fínskom Levi. Zermatt a Cervinia figurovali v seriáli už vlani, ale obe podujatia zrušili pre nepriazeň počasia.

Medzi sviatkami lyžiarky zavítajú do rakúskeho Lienzu, kde 28. a 29. decembra absolvujú obrovský slalom a slalom. Novinkou kalendára žien sú dva preteky v obrovskom slalome v kanadskom stredisku Mont Tremblant, ktoré nahradilo Lake Louise.

Na mužov čaká tiež 41 individuálnych súťaží. Premiéra čaká stredisko Gurgl v Rakúsku, kde sa 18. novembra uskutoční slalom. Finálové podujatie SP bude od 16. do 24. marca hostiť rakúsky Saalbach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport