Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan nedal doma nováčikovi z Košíc šancu, Michalovce a Zlaté Moravce stále čakajú na prvú výhru

Na čele tabuľky ostáva Slovan Bratislava.

Niké liga: Slovan nedal doma nováčikovi z Košíc šancu, Michalovce a Zlaté Moravce stále čakajú na prvú výhru
Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR

Slovan potvrdil dobrú formu

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom (29. 10.) stretnutí 12. kola Niké Ligy nad Košicami 4:0. Úradujúci majster vďaka triumfu potvrdil prvé miesto v tabuľke a má na svojom konte 26 bodov. Druhá priečka patrí s jednobodovou stratou Žiline, ktorá však odohrala o zápas viac. Košice figurujú na desiatej pozícii.

ŠK Slovan Bratislava – FC Košice 4:0 (3:0)

Góly: 6. Strelec, 9. Barseghjan, 14. Kucka, 47. Čavrič (z 11 m), ŽK: Kira (Košice). Rozhodovali: Kráľovič – Zemko, Vass, 6290 divákov.

Slovan: Borjan – Blackman (81. Lovat), Bajrič, Križan, Zmrhal – Kucka (46. Lichý), Tolič, Savvidis – Barseghjan (66. Marcelli), Čavrič (66. Abubakari), Strelec (84. Vojtko)

Košice: Kira – Fabiš, Šindelář, Jakubko – Golikov, Greššák (62. Gallovič), Faško, Petrák (37. Jonec) – Sovič (81. Anane), Medved (81. Sagna), Vasiľ (62. Liener)


Domáci od úvodu potvrdzovali rolu favorita a už v 6. minúte viedli po góle Strelca. „Belasí“ krátko na to zvýšili vďaka Barsegjanovi na 2:0 a v úvodnej štvrťhodine sa presadil strelou spoza šestnástky aj Kucka. Slovanisti pokračovali naďalej v aktívnej hre a v prvom polčase Košiciam nedovolili ani jednu strelu na bránu.

Na začiatku druhej 45-minútovky dostal Tolič loptu za obranu, jeho strelu Kira ešte vyrazil, no následne Fabiš fauloval v šestnástke Strelca. Čavrič z penalty nezaváhal a upravil už na rozdiel štyroch gólov. Hostia si v ďalšom priebehu vytvorili niekoľko príležitostí, ale brankár Borjan si udržal čisté konto.

Trenčín doma nestačil na Trnavu

Futbalisti AS Trenčín prehrali v nedeľňajšom (29. 10.) zápase 12. kola Niké ligy so Spartakom Trnava 2:3. Po výbornom vstupe do sezóny tak v uplynulých troch stretnutiach získali iba jeden bod. Víťazný gól Spartaka dal v 77. minúte Philip Azango, pre ktorého to bol druhý presný zásah v stretnutí.

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 2:3 (1:1)

Góly: 41. a 51. Soares – 15. a 77. Azango, 62. Bainovič. Rozhodcovia: Očenáš – Pozor, Straka, ŽK: Kmeť, Gajdoš, Bariš, Soares – Šulek, Kompan Breznik, Azango, Koštrna, 4256 divákov

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Stojsavljevič, Bondarenko, Kozlovský – Gajdoš (62. Hollý), Bariš – Gong (88. Jude), Ibrahim, Soares – Kupusovič (88. Akila)

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša – Kompan Breznik, Šulek (90.+2. Procházka), Zeljkovič, Bernát (46. Bainovič) – Ofori (46. Ofori), Ďuriš (90. Ristovski), Azango (84. Ujlaky)

Trnavčania sa dostali do vedenia v 15. minúte, keď dostal Azango loptu do siete aj s prispením teču. Za domácich však dvakrát skóroval Eynel Soares a Trenčania sa v úvode druhého polčasu dostali bližšie ku trom bodom.

Trnavčania sa však nezlomili. Nerozhodný stav zariadil v 62. minúte štvrťhodinu po príchode na trávnik bývalý kapitán Trenčanov Filip Bainovič a víťazný gól dal Azango v 77. minúte po individuálnej akcii presnou strelou z uhla.

Zlaté Moravce-Vráble sa výhry opäť nedočkali

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble stále čakajú na svoje prvé víťazstvo v tomto ročníku Niké ligy. V sobotnom zápase 12. kola doma podľahli Skalici 0:1 a s tromi bodmi naďalej figurujú na dne tabuľky. Skalica je štrnásta.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Skalica 0:1 (0:0)

Gól: 51. Haša. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Vitko, ŽK: Suľa – Ranko.

ViOn: Knobloch – Suľa, Tumma (62. Čerepkai), Čonka – Majdan, Brenkus (62. Gono), Duga (81. Weir), Mondek (62. J. Švec), Sluka (46. Nsumoh) – Balaj, Mijič

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – M. Nagy, Mášik (68. M. Hollý) – Morong (86. Matejov), Haša (68. Sobczyk), Gaži (75. Yao) – Smékal

Hostia mohli viesť už v úvode zápasu, no strela Adama Gažiho trafila žrď. Šancu na skórovanie mal aj Martin Mášik, jeho pokus zase zablokoval Vladimír Majdan. Jediný gól stretnutia napokon prišiel až po zmene strán, keď sa v 51. minúte presadil Roman Haša.

Na prvé víťazstvo čakajú aj Michalovce

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v stretnutí 12. kola Niké ligy nad MFK Zemplín Michalovce 2:1 a poskočili na piatu priečku neúplnej tabuľky. O oba presné zásahy domácich sa postaral kapitán Yhoan Andzouana.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 25. a 49. Andzouana – 30. Marcin. Rozhodovali:         Dohál – Vorel, Jánošík, ŽK: Risvanis, Popovič, Pinto – Marjanovič, Volanakis

DAC: Popovič – Pinto, Csinger (73. Risvanis), Brunetti, Andzouana – Káčer (46. Ramadan), Dimun, Čermák (90.+7 Mendez) – Trusa (76. Gruszkowski), Goure (76. Barišič), Herc

Michalovce: Ružinský – Marjanovič (71. Mendes), Jeřábek, Volanakis – Magda (87. Šimko), Karasjuk, Shimamura, Bahi – S. Danko (64. Pavúk), Adekunle (87. van Kessel), Marcin

DAC sa ujal vedenia v 35. minúte, keď sa Andzouana prezentoval parádnou strelou do ľavého horného rohu. Už o päť minút neskôr sa Michalovčania dočkali vyrovnania, kombinačnú akciu zakončil presne Marcin – 1:1.

O zisku troch bodov pre domáceho favorita potom rozhodol Andzouana krátko po zmene strán strelou k žrdi. Zemplín sa tak nedočkal víťazstva ani vo svojom jedenástom dueli v ligovej sezóne.

Krajské derby pre Žilinu

Futbalisti MŠK Žilina triumfovali v sobotnom (28. 10.) stretnutí Niké ligy na pôde MFK Ružomberok 2:0 a dostali sa na druhú priečku tabuľky. Na konte majú 25 bodov.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 0:2 (0:1)

Góly: 31. Jambor, 55. D. Ďuriš. Rozhodovali: Marhefka – Košecký, Pacák, ŽK: Zsigmund, Lavrinčík (obaja Ružomberok), 1187 divákov.

Ružomberok: Frühwald – Mrva (46. Selecký), Malý, Gabriel, Luterán – Chrien (63. Gerec), Zsigmund (63. Lavrinčík), Múdry – Šefčík (57. Chobot), Hladík, Tučný (57. Úradník)

Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Nemčík – Bari, Sauer (81. Adang), Gidi, Javorček – Essomba (69. Bile), Jambor (88. Stojčevski), D. Ďuriš

Hostia boli v krajskom derby v prvom polčase výrazne aktívnejší, čo sa prejavilo v 31. minúte. Krížnou strelou ich poslal do vedenia útočník Timotej Jambor. V podobnom duchu sa začalo po zmene strán, na 2:0 zvýšil Dávid Ďuriš. Domáci sa snažili zdramatizovať zápas, no ani napriek viacerým streleckým pokusom už v ďalśom priebehu gól nepadol.

Pohronské derby skončilo remízou

Futbalisti Podbrezovej remizovali v piatkovom (27. 10.) stretnutí 12. kola Niké ligy v horehronskom derby s Banskou Bystricou 2:2.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 2:2 (1:2)

Góly: 19. Assinor, 53. Galčík – 42. Bartoš (vlastný), 45.+3 Polievka. Rozhodovali: K. Micheľ – Štofík, Kmec, ŽK: Ridwan (Podbrezová).

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Bakaľa (69. Špyrka, 80. Okunola) – Kováčik, Bajo (46. Galčík), Paraj, Blahút – Assinor (60. Ridwan), Kabongo (60. Kuzma)

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Migaľa (51. Slobodník), Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský (88. Arevalo) – Richtárech (90.+3 Hanes), Hlinka, Ľupták – Rymarenko, Polievka (90.+3 Guimaraes)

Duklu viedol premiérovo v pozícii hlavného trénera Mário Auxt, doterajší asistent nahradil Michala Ščasného. Podbrezová prehrávala po polčase 1:2, keď si tesne pred prestávkou dal vlastný gól Marek Kristián Bartoš a v nadstavenom čase skóroval Róbert Polievka. Bod pre domácich zariadil v 53. min po individuálnej akcii Roland Galčík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport