Na hlavný obsah

Kabinet Roberta Fica sa plánuje vrátiť k rokovaniam v regiónoch

Prvé výjazdové zasadnutie by mohlo byť už v tomto roku.

Kabinet Roberta Fica sa plánuje vrátiť k rokovaniam v regiónoch
Vpravo minister investícií Richard Raši a vľavo predseda vlády Robert Fico. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) by sa mal v nasledujúcich mesiacoch vrátiť k zasadnutiam v regiónoch. Výjazdové rokovania vlády by sa mali opakovať v rozpätí šiestich až ôsmich týždňov. Pokiaľ sa schváli programové vyhlásenie vlády v nastavenom termíne okolo polovice novembra, prvé výjazdové zasadnutie by sa mohlo uskutočniť už v tomto roku. Uviedol to v utorok (31. 10.) po návšteve ministerstva investícií premiér.

„Chceme pomôcť malým projektom, na ktoré malé samosprávy zväčša nemajú dostatok zdrojov, a súčasne robiť všetko pre to, aby sa štartovali veľké investície v jednotlivých regiónoch,“ uviedol Fico. Do ktorého regiónu zamieri vláda najskôr, však nespresnil. Privítal, že štátnym tajomníkom na MIRRI sa stal bývalý hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.

Fico sa s novým ministrom investícií Richardom Rašim (Hlas-SD) dohodol na prerozdelení kompetencií k eurofondom. Tie doteraz patrili okrem MIRRI aj pod Úrad vlády SR a podpredsedu vlády Petra Kmeca (Hlas-SD).

„Dohodli sme sa, že do konca roka urobíme všetko pre to, aby tu nebola žiadna dvojkoľajnosť, aby sa ministerstvo, na pôde ktorého teraz stojím, zaoberalo predovšetkým európskymi fondmi, aby pán podpredseda Kmec mal na starosti plán obnovy a všetko ostatné, čo je na úrade vlády, bude presunuté buď k podpredsedovi vlády, alebo k ministrovi,“ povedal Fico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko