Na hlavný obsah

Podľa Palestínčanov zahynulo pri izraelskom útoku na školu v pásme Gazy 50 ľudí

V areáli sa mali nachádzať rodiny palestínskych utečencov.

Podľa Palestínčanov zahynulo pri izraelskom útoku na školu v pásme Gazy 50 ľudí
Lekári ošetrujú dieťa, ktoré utrpelo zranenia po leteckom útoku izraelskej armády. Foto: TASR/AP

Pri izraelskom bombardovaní školy, ktorú v tábore Džabálija na severe pásma Gazy prevádzkuje OSN, zomrelo najmenej 50 ľudí. Podľa agentúry AFP to v sobotu (18. 11.) uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva, ktoré ovláda hnutie Hamas.

Portál Al-Džazíra s odvolaním sa na svojho reportéra hovorí až o 200 mŕtvych. Údaje vo vojnovej oblasti nemožno bezprostredne nezávisle overiť.

Podľa úradu OSN pre palestínskych utečencov k útoku na školu došlo v sobotu skoro ráno. V areáli školy sa podľa denníka Haarec nachádzali rodiny stovky palestínskych utečencov.

Palestínske úrady dopoludnia uviedli, že v meste Chán Júnis v južnej časti pásma Gazy bolo v sobotu v skorých ranných hodinách pri izraelskom bombardovaní zabitých 26 Palestínčanov, väčšinou detí.

V piatok (17. 11.) na toto mesto podľa zahraničných agentúr izraelské letectvo zhadzovalo letáky vyzývajúce na evakuáciu. Na začiatku októbra izraelská armáda vyzvala na evakuáciu obyvateľov severnej časti pásma Gazy vzhľadom na pripravovanú pozemnú operáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet