Na hlavný obsah

Zvolenskí hokejisti z piatich prehier v rade tragédiu nerobia: Skúsené a dobré tímy nájdu cestu, ako sa z toho dostať von

Zvolenčanom aktuálne patrí tretia priečka v tabuľke.

Zvolenskí hokejisti z piatich prehier v rade tragédiu nerobia: Skúsené a dobré tímy nájdu cestu, ako sa z toho dostať von
Na snímke zľava brankár Banskej Bystrice Gašpar Krošeli a Juraj Šiška (Zvolen). Foto: TASR

Hokejisti Zvolena ani v piatkovom (24. 11.) 20. kole Tipos extraligy nenašli recept na víťazstvo. Prehrali piaty duel v rade, hoci trikrát v riadnom hracom čase remizovali a brali aspoň bod.

Tentoraz bola prehra o to trpkejšia, že sa udiala na domácom ľade v prestížnom derby so susednou Banskou Bystricou. Tá mala na konte päť prehier v rade v riadnom hracom čase.

Chytila sa tak na ľade rivala a pod vedením nového fínskeho trénera Raima Helminena. Hokejisti spod Pustého hradu dvakrát v zápase viedli (1:0 a 2:1), ale napokon podľahli „baranom“ 2:3 po predĺžení.

„Mali sme v zápase dobré momenty. Nie je príliš hráčom čo vyčítať, možno len malý počet gólov. Šance sme si vytvorili, chýbala možno väčšia razancia a pokoj na hokejkách. Musíme gólové situácie lepšie zvládnuť, aby sme boli úspešní. Bol to dnes boj, ale aj ten treba pretaviť do ľahších situácií, keď sa niektorí chlapci musia presadiť aj individuálne a technicky,“ hodnotil príčiny prehry kouč Zvolena Peter Oremus a k piatej prehre v rade ešte poznamenal:

„Zo začiatku sezóny chlapcom góly padali, ale teraz je ich málo na to, aby sme mohli víťaziť. Robíme všetko pre to, aby sa výhra dostavila, a to za tri body. Prehrať piatykrát je nepríjemná situácia, uvedomujeme si to. Ani jedno predĺženie sme zatiaľ nevyhrali, ale dôležité je zvíťaziť za tri body.“

Zápas mal náboj

Zvolenskí hokejisti z piatich prehier v rade tragédiu nerobia. V riadnom hracom čase totiž aspoň trikrát remizovali a výkonnostne za súpermi nezaostávajú. V šatni sa však tešiť nemohli, čo ich najviac mrzelo práve po prestížnom derby.

„Prehrali sme päť zápasov po sebe, takže radosť v šatni nepanuje, ale skúsené a dobré tímy nájdu cestu, ako sa z toho dostať von. My sme si už stihli povedať pár slov po tomto zápase a myslím si, že padnú na úrodnú pôdu a v ďalšom zápase to otočíme. Musíme zlepšiť presilovky, nerobíme v nich to, čo na začiatku sezóny. Na tom musíme určite popracovať,“ vyjadril sa po piatkovom stretnutí strelec úvodného gólu Zvolena Radovan Bondra a k prehre v prestížnom dueli s Banskou Bystricou dodal:

„Bolo to vyrovnané derby. Každý zápas s Bystricou, či u nás alebo u nich, je 50 na 50. Je úplne jedno na akom mieste je daný tím v tabuľke. Vždy je tam emócia, sú to odvekí rivali, takže zápas má stále náboj.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport