Na hlavný obsah

Zázraky sa dejú iba na Vianoce, okomentoval víťazstvo Humenného nad lídrom súťaže tréner Štrba

Štrba navyše nemohol počítať s viacerými kľúčovými hráčmi.

Zázraky sa dejú iba na Vianoce, okomentoval víťazstvo Humenného nad lídrom súťaže tréner Štrba
Na snímke tréner Martin Štrba. Foto: Facebook/HC 19 Humenné - oficiálna stránka

Hokejisti posledného HC 19 Humenné sa postarali o prekvapenie v piatkovom (22. 12.) zápase 28. kola Tipos extraligy, keď na svojom štadióne zdolali HK Spišská Nová Ves 6:3. Tréner hostí si po stretnutí nevedel vysvetliť nedisciplinovanosť svojich hráčov, naopak, lodivod nováčika prirovnal víťazstvo nad prvým tímom tabuľky k vianočnému zázraku.

Po prehre o jeden gól na ľade Zvolena zo stredy verili Spišiaci v prvé víťazstvo po decembrovej reprezentačnej prestávke, no to neprišlo. Hostia si odpykali až deväť vylúčení a najmä v druhej tretine odohrali viac ako polovicu v oslabení.

„Na začiatok by som chcel pogratulovať Humennému k trom bodom. My sme im ich dnes dali našou totálnou nedisciplinovanosťou niektorých hráčov. Neviem, čo sa im stalo v hlavách, ale niektoré veci, čo dnes predviedli, boli neakceptovateľné a budeme to musieť začať riešiť. Dostať šesť gólov, štyri v oslabení, jeden do prázdnej bránky, veľa vylúčení, takto to ďalej nepôjde. Nie je čo hodnotiť. Hrali sme takmer celý zápas v oslabení,“ veľmi jasne a stručne zhodnotil duel na tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar.

Humenčanov trápi viróza, pomáhať im museli košickí juniori

Extraligový nováčik nastúpil v oklieštenej zostave, až 15 hráčov trápi viróza. Domáci požiadali zväz o preloženie zápasu, no ten im nevyhovel a po debakli 0:6 proti Popradu sa museli dať Humenčania rýchlo dokopy. Podarilo sa.

„Čo dodať, zázraky sa dejú iba na Vianoce. Dnes to bol nádherný príklad. Ešte ráno som nevedel, koľko hráčov mi príde. Žiadali sme zväz o preloženie zápasu, pretože už v Poprade nás trápila viróza. Nevyhoveli nám, museli sme hrať. Chcel by som poďakovať okrem našich hráčov aj juniorom z Košíc. Odohrali výborný zápas. Odbjovali sme to však ako tím. Chvalabohu, darilo sa nám v presilových hrách,“ rozpovedal sa spokojný kouč Humenného Martin Štrba.

Lazaret v kabíne Zemplínčanov okomentoval tiež: „Niektorí hráči sú zranení a trápi nás hlavne viróza. Hráči sú v teplotách, na antibiotikách, jednoducho sa nám to nakopilo a drží sa nás to v kabíne. Verím, že sa vyliečime, zápasy idú za sebou, veľmi veľa času na odpočinok nie je.

„Pri veľkej absencii dnes prišli domácim na pomoc dvaja hráči z košickej juniorky, ktorí zažili extraligový debut a zároveň odohrali aj slušný počet minút. Ani Tobias Faith a ani Dávid Havadej trénera nesklamali.

„Zvládli to skvele. Bol to pre nich ťažký zápas proti takému silnému tímu. Tú porciu minút, ktorú dostali, si odmakali. Ja so všetkou úctou dúfam, že ich už potrebovať nebudeme,“ ukončil svoje rozprávanie Štrba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport