Na hlavný obsah

Američanka zažalovala zubára, ktorý jej pri jednej návšteve vykonal viac ako 30 zákrokov. Spôsobil jej výrazné poranenia

Nedbalú prácu jej musel upraviť iný zubár.

Američanka zažalovala zubára, ktorý jej pri jednej návšteve vykonal viac ako 30 zákrokov. Spôsobil jej výrazné poranenia
Ilustračná snímka - náradie pre zubárov. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pacientka z amerického štátu Minnesota podala žalobu na svojho zubára Kevina Molldrema a jeho rodinnú ordináciu. V sťažnosti tvrdí, že ju zubár znetvoril, keď jej pri jednej návšteve v júli 2020 vykonal v ústach viac ako 30 zákrokov. Napísal to web stanice CNN.

Kathleen Wilsonová musela podľa svojich slov potom navštíviť iného zubára, ktorý pôvodnú, podľa sťažovateľky nedbalú prácu napravil. Wilsonová v sťažnosti súdu opísala podľa nej významné poranenia, ktoré jej pôvodná návšteva zubára spôsobila.

Pacientka uvádza, že pri jednej návšteve jej Molldrom vyčistil štyri zubné kanáliky, nasadil osem zubných koruniek a vykonal 20 výplní. Lekár tiež žene dal „výrazne vyššiu dávku anestetík“, ako je odporúčané. Následne sfalšoval lekársky záznam o ich podaní. CNN uvádza, že Molldrema kontaktovala so žiadosťou o vyjadrenie, lekár však nereagoval.

Advokát Wilsonovej Nathaniel Weimer uviedol, že o vypracovanie nezávislého odborného posudku požiadal Avruma Goldsteina, zubára pracujúceho na jednej z fakultných nemocníc na Floride. Goldstein tento rok v novembri potvrdil Molldremov úsudok, že „v podstate každý zub v ústach pacientky sa rozkladal“, avšak Molldremov prístup k liečbe bol podľa Goldsteina chybný, keďže náprava „nebola ľudsky možná pri jednej návšteve“.

Wilsonová od súdu požaduje, aby zubárovi nariadil vyplatiť náhradu za ujmu vo výške 50-tisíc dolárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet