Na hlavný obsah

SP v Jasnej: Druhá korunka spoznala svoju majiteľku. Shiffrinová v tesnom súboji zdolala Chorvátku Ljutičovú

Shiffrinová si z Jasnej odnáša tretí triumf v slalome.

SP v Jasnej: Druhá korunka spoznala svoju majiteľku. Shiffrinová v tesnom súboji zdolala Chorvátku Ljutičovú
Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová. Foto: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová zvíťazila v nedeľných (21. 1.) pretekoch SP v slalome v Jasnej a na konte má už 95. triumfov v prestížnom seriáli. Druhú priečku obsadila Chorvátka Zrinka Ljutičová, ktorá stratila na víťazku 14 stotín sekundy. Na tretí najvyšší stupienok sa postavila Švédka Anna Swennová-Larssonová, ktorá prišla do cieľa s mankom 81 stotín.

 Shiffrinová svojím 58. triumfom v slalome potvrdila pozíciu líderky celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie disciplíny. Je to zároveň jej 150. pódium v kariére. V stredisku v Nízkych Tatrách dosiahla svoj tretí slalomový triumf za sebou, premožiteľku nenašla ani v rokoch 2016 a 2021.

„Ďakujem divákom, že tu zostali aj keď Petra nemohla ísť na trať, dodávali mi energiu. Gratulujem Zrinke, išla skvele a musela som ísť na maximum,“ uviedla 28-ročná Američanka v cieli.

Chorvátska tínedžerka si vybojovala svoje druhé pódiové umiestnenie v kariére, vlani v januári bola tretia v slalome v Špindlerovom Mlyne.

V hodnotení slalomu má 630 bodov a 125-bodový náskok pred druhou Petrou Vlhovou, ktorá však pre zranenie predčasne ukončila sezónu. V celkovom poradí má na konte 1209 bodov, druhá Vlhová má 802 bodov.

Pri jej neúčasti malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Ella Hrbáňová a Sophia Poláková však vypadli po chybe v 1. kole.

I. kolo:

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa usadila na čele po prvom kole nedeľného (21. 1.) slalomu Svetového pohára. V Jasnej viedla s náskokom 52 stotín pred Zrinkou Ljutičovou z Chorvátska.

Tretia Švajčiarka Melanie Meillardová už mala výraznejšiu stratu +1,35 s a víťazka sobotného „obráku“ Sara Hectorová zo Švédska bola štvrtá (+1,36).

Pri neúčasti zranenej Petry Vlhovej malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Ella Hrbáňová vyštartovala na trať so štartovým číslom 62 a hneď po nej ako posledná v poradí Sophia Poláková. Obe urobili chybu v prvej časti trate a preteky nedokončili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport