Na hlavný obsah

Záujem o Dávida Hancka prejavili viaceré kluby. Najväčší zmysel dáva Liverpool: Bol by to pre mňa sen, povedal obranca

O jeho budúcnosti sa pravdepodobne rozhodne až po EURO.

Záujem o Dávida Hancka prejavili viaceré kluby. Najväčší zmysel dáva Liverpool: Bol by to pre mňa sen, povedal obranca
Slovenský futbalista Dávid Hancko počas kvalifikácie na EURO 2024. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Európsky futbalový šampionát v Nemecku sa začína už 14. júna 2024. O účasť na EURO zabojuje 32 Slovákov. Záverečná príprava pre reprezentáciu sa začína v piatok (31. 5.). Do Nemecka pocestuje 26 hráčov. Konečná nominácia bude známa 7. júna.

Nemal by v nej chýbať ani Dávid Hancko. Za sebou má dve výborné sezóny v Holandsku. Vlani sa s Feyenoordom Rotterdam tešil z majstrovského titulu. Tento rok im radosť prekazil konkurent z Eindhovenu. Viac o tom v Rádiu Slovensko hovorila športová redaktorka Svetlana Barátová.

„V poslednom kole sme urobili rekord Feyenoordu v počte bodov odkedy je to na 34 kôl. No nepodarilo sa nám získať titul, čo je absurdné. Ten PSV Eidhoven bol vynikajúci. Osobne to hodnotím pozitívne, pretože som hral všetko a bol som zdravý počas celej sezóny. Myslím si, že aj tá výkonnosť bola dobrá,“ uviedol slovenský obranca Dávid Hancko.

Aj preto sa o jeho služby začali zaujímať európsky giganti. Holandská liga je považovaná za vstupnú bránu do top piatich líg Európy, preto je motivácia jasná.

„Po takýchto dvoch sezónach, pokiaľ by bola nejaká možnosť a dávalo by to zmysel, tak samozrejme, ako futbalista by som sa chcel posúvať ďalej. Myslím si ale, že veľa vecí musí zasadnúť a tie kluby ma musia chcieť,“ skonštatoval futbalista.

Záujem o Hancka prejavili viaceré kluby

O Hancka prejavili záujem viaceré európske kluby. Hovorilo sa o parížskom PSG, ktorého dres oblieka kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar, rovnako aj Neapol, ktorý vedie tréner nášho národného tímu Francesco Calzona a hrá tam aj Stanislav Lobotka.

Podľa viacerých zahraničných médií sa do “boja“ o 26-ročného futbalistu zapojil aj ďalší anglický klub Leicester City. Tím si v tejto sezóne zabezpečil budúcoročnú účasť v najvyššej anglickej lige Premier League a snaží sa posilniť svoj káder.

Záujem Leicesteru o Hancka je strategickým krokom na pridanie zručností a vodcovstva. Skúsenosti slovenského obrancu z neho robia ideálneho kandidáta na túto rolu, napísala nemecká futbalová mediálna spoločnosť OneFootball.

Najväčší zmysel však dáva anglický Liverpool. Prvým dôvodom je tréner Arne Slot. V súčasnosti už bývalý kouč Feyernoordu, ktorý zamieril do Liverpoolu. Druhým dôvodom je, že anglický klub príde o Joëla Matipa a nemá typického ľavonohého stopéra.

„Trošku sme o tom vtipkovali, ale samozrejme, pokiaľ by som mohol hrať v jednom z najlepších klubov na svete a byť pod ním, bol by to pre mňa sen. Plán hry, ktorý pripravoval na zápasy, mi dodal neskutočnú sebadôveru. Vedel som, že aj keď ideme hrať proti Laziu, AS Rím alebo v Lige majstrov proti Atléticu, vedel som, že sme pripravení a máme rôzne varianty,“ uviedol Hancko.

Rozhodovať sa bude asi až po EURO

Podľa Barátovej sa o Hanckovej budúcnosti bude rozhodovať až po majstrovstvách Európy v Nemecku. V týchto chvíľach je to do veľkej miery mimo Hanckových rúk. Jediné, čo on môže ovplyvniť, sú vlastné výkony na blížiacom sa EURO 2024. Slovensko sa na ňom predstaví v základnej skupine proti Belgicku, Ukrajine a Rumunsku.

„Tieto dobré veci, ktoré sa mi stali, som stále skôr bral ako motiváciu. Keď už je to pravda, tak, samozrejme, ukázať im, že na to mám a sústrediť sa na futbal, jednotlivé tréningy a zápasy. Podávať čo najlepšie výkony, ísť od zápasu k zápasu,“ dodal slovenský obranca.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport